Η επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας ενέκρινε την παραπομπή της Ντίλμα Ρουσέφ σε δίκη

Την παραπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ σε δίκη ενέκρινε η επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την καθαίρεσή της.

Η επιτροπή, που έχει 21 μέλη, αποφάσισε με 14 ψήφους υπέρ και 5 κατά, την παραπομπή της πρώην Προέδρου της χώρας σε δίκη καθώς φέρεται να παραποίησε τα στοιχεία για το έλλειμμα στην προεκλογική της εκστρατεία το 2014, όταν υποσχόταν να αυξήσει τις δημόσιες δαπάνες.

Το αποτέλεσμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ραϊμούντο Λίρα, υποστηρικτής του προσωρινού Προέδρου της Βραζιλίας, Μισέλ Τέμερ.

Η ολομέλεια της Γερουσίας θα ανακοινώσει κατόπιν ψηφοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη εάν αποδέχεται τις κατηγορίες και άρα εάν θα αρχίσει η δίκη.

Η δίκη της Ρουσέφ στην ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του Αυγούστου, μερικές ημέρες μετά την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης της Βραζιλίας, σχεδόν τα δύο τρίτα των μελών της Γερουσίας τάσσονται υπέρ της οριστικής απομάκρυνσης της Ρουσέφ από την προεδρία, γεγονός που σημαίνει ότι ο 75χρονος Τέμερ θα ασκήσει την εξουσία για το υπόλοιπο της θητείας της, το 2018.

Οι αναλυτές προεξοφλούν πως η Ντίλμα Ρουσέφ ελάχιστες πιθανότητες έχει να ανατρέψει την εις βάρος της τάση.

Η Ντίλμα Ρουσέφ αρνείται ότι παραβίασε τη νομοθεσία και επιμένει ότι είναι θύμα μιας συνωμοσίας της δεξιάς για την ανατροπή της κυβέρνησής της.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...