Η καριέρα του αδικοχαμένου Αστόρι

Η καριέρα του αδικοχαμένου Αστόρι

Ο Ντάβιντε Αστόρι “έφυγε” από την ζωή στον ύπνο του σε ηλικία 31 ετών στο ξενοδοχείο που διέμενε η Φιορεντίνα στο Ούντινε. Ο “Φίλαθλος” σας παρουσιάζει την ποδοσφαιρική διαδρομή του αρχηγού των “βιόλα”.

Η ζωή είναι τέτοια που την μια στιγμή μπορεί να σε απογειώσει και την άλλη να σε ρίξει στα τάρταρα…κάτι που συμβαίνει και στην οικογένεια του Ιταλού διεθνή ποδοσφαιριστή, o οποίος αφήνει πίσω την γυναίκα του και την κόρη του.

Όσα χτίζεις καθημερινά με κόπο, θυσίες, πόνο και όνειρα, μπορούν να γκρεμιστούν σε μια στιγμή.

Ο Αστόρι ήταν γεννημένος στο San Giovanni Bianco, ένα προάστιο του Μπέργκαμο και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία στην ερασιτεχνική Ποντίσολα.

Στην συνέχεια πήγε στις ακαδημίες της Μίλαν, ανεβαίνοντας στην πρώτη ομάδα το 2006 σε ηλικία 19 ετών.

Στους “ροσονέρι” έκανε τα πρώτα επαγγελματικά βήματα και σε αυτούς έμεινε ως το 2008, πηγαίνοντας όμως δανεικός στη Πιτσιγκετόνε (2006-07) και την Κρεμονέζε (2007-08), μετρώντας 25 και 31 συμμετοχές αντίστοιχα.

Το καλοκαίρι του 2008 μετακόμισε στην Κάλιαρι και στη Σαρδηνία έμεινε ως το 2016, έχοντας 174 συμμετοχές και σκοράροντας τρεις φορές.

Βέβαια, τις δυο τελευταίες του σεζόν εκεί, πήγε δανεικός πρώτα στη Ρόμα (2014-15, 24 συμμετοχές, 1 γκολ), ευρισκόμενος στο πλάι του Κώστα

Μανωλά στο κέντρο άμυνας των “τζαλορόσι” και μετά στη Φιορεντίνα (2015-16, 33 συμμετοχές).

Η ομάδα της Φλωρεντίας, λόγω της πολύ καλής του παρουσίας, αποφάσισε να τον κάνει δικό της το καλοκαίρι του 2016 με κανονική μετεγγραφή και έμεινε εκεί μέχρι σήμερα, όπου μπήκαν άδοξα οι “τίτλοι τέλους” της σύντομης ζωής του, συγκλονίζοντας την ποδοσφαιρική κοινότητα και τους κοντινούς του ανθρώπους.

Όσον αφορά τα κλιμάκια της εθνικής, ο Αστόρι ήταν στην U-18 της εθνικής Ιταλίας την σεζόν 2004-05, προτού καν παίξει στην πρώτη ομάδα της Μίλαν, έχοντας τέσσερις συμμετοχές, ενώ χρίστηκε για πρώτη φορά διεθνής με την ανδρική ομάδα της “σκουάντρα ατζούρα” το 2011.

Μέχρι το 2017 μέτρησε συνολικά 14 διεθνείς συμμετοχές και σκόραρε μια φορά.

Πηγή: Filathlos.gr

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/323886-E-kariera-toy-adikochamenoy-Astori ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...