Η κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του θεσμού!

Η κατάκτηση του Euro 2004 από την Ελλάδα η μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία του θεσμού!

Κατηγορία

christos.papad…
Παρασκευή 22/04/2016 – 19:57

Euro 2004 Ελλάδα

Τη μεγαλύτερη έκπληξη στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων αποτελεί η κατάκτηση του Euro 2004 από την Εθνική Ελλάδας, σύμφωνα με την UEFA.

O χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για την έναρξη της τελικής φάσης του Euro 2016, στη Γαλλία κι η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με αφιέρωμά της θυμήθηκε τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά:

Αγγλία-Ιρλανδία 0-1 (Φάση ομίλων 1988)

Στο ντεμπούτο τους σε τελική φάση, οι Ιρλανδοί σόκαραν τους Άγγλους επικρατώντας με σκορ 1-0, οφείλοντας βέβαια ένα μεγάλο μέρος του θριάμβου στον τερματοφύλακά τους, Πάτ Μπόνερ, που κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του!

Σουηδία-Αγγλία 2-1 (Φάση ομίλων 1992)

Οι Σουηδοί νίκησαν 2-1 τους Άγγλους, οι οποίοι χρειάζονταν απελπισμένα το τρίποντο, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ. Αντιθέτως, ήρθε ο αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης…

Γερμανία-Δανία 0-2 (Τελικός 1992)

Βρέθηκαν στα τελικά του Euro από… σπόντα, καθώς δύο εβδομάδες πριν ξεκινήσουν, αντικατέστησαν τη Γιουγκοσλαβία λόγω του εμφυλίου πολέμου που διεξαγόταν στη χώρα! Έναν μήνα μετά, οι Δανοί ήταν πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς επικράτησαν των Γερμανών με σκορ 2-0!

Τσεχία-Ιταλία 2-1 (Φάση ομίλων 1996)

Παρότι είχαν απέναντί τους έναν μεγάλο αντίπαλο, οι Τσέχοι δεν πτοήθηκαν. Νέντβεντ και Μπέιμπλ πέτυχαν τα καθοριστικά γκολ για να πάρουν τη νίκη κόντρα στην Ιταλία και να φτάσουν μέχρι και τον τελικό.

Λετονία-Γερμανία 0-0 (Φάση ομίλων 2004)

Το έργο της Λετονίας στον όμιλο ήταν πολύ δύσκολο, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει τις Ολλανδία, Γερμανία και Τσεχία. Κόντρα στα «πάντσερ» όμως, με περίσσια πειθαρχία, κράτησαν το 0-0 ενώ, μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη νίκη, εάν ο Βερπακόφσκις έβρισκε δίχτυα στο πρώτο μέρος

Πορτογαλία-Ελλάδα 0-1 (Τελικός 2004)

Η μεγαλύτερη έκπληξη όλων… Νίκη στην πρεμιέρα επί της οικοδέσποινας (2-1), νίκη και στον τελικό (1-0)! Η κεφαλιά του Χαριστέα ήταν αρκετή για να σοκάρει όχι μόνο την Πορτογαλία, αλλά ολόκληρη την υφήλιο!

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...