Η κυβέρνηση αποκλείει επιπλέον μέτρα

Η κυβέρνηση αποκλείει επιπλέον μέτρα

Κατηγορία

christos.papad…
Τρίτη 19/04/2016 – 21:08

Η κυβέρνηση αποκλείει επιπλέον μέτρα

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ                                                                                                             

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ

Με προτεραιότητα την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και στη συνέχεια την έναρξη της συζήτησης για το χρέος -και μετά τη διαβούλευση για πιθανή ενσωμάτωση των «τυχόν αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους στα νομοθετήματα»- κινείται το Μέγαρο Μαξίμου.

«Εκ των προτέρων ανακοίνωση μέτρων δεν χρειάζεται», διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σχετικά με τα σενάρια που διακινούνται, στο ενδεχόμενο αποκλίσεων στο πρωτογενές πλεόνασμα του 2018.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ερωτηθείσα αν τυχόν πρόσθετα προληπτικά μέτρα αποτελούν πολιτικό πρόβλημα, – όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης- είπε ότι το πρόβλημα σε μια τέτοια περίπτωση  θα είναι οικονομικό.

Τόνισε δε ότι τα συμφωνημένα βήματα είναι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και στη συνέχεια να γίνει η συζήτηση για το χρέος. Τότε μόνο, είπε η κ. Γεροβασίλη, «θα μπορούσαμε, να δούμε το ενδεχόμενο μέτρων σε περίπτωση αποκλίσεων. Οτιδήποτε άλλο δεν συνιστά στάση σεβασμού έναντι της συμφωνίας», επισήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕΡΚΕΛ

 Με φόντο τα παραπάνω, οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και το Μέγαρο Μαξίμου έχει στραμμένη την προσοχή του στα αποτελέσματα αυτής, ενώ τα νομοσχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό έχουν ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο για διαβούλευση. Η κυβέρνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη ποντάρει στο θετικό φινάλε των συζητήσεων. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός διατηρεί ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας με τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Για είκοσι λεπτά, συνομίλησε χθες με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και σύμφωνα με κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου ο πρωθυπουργός τόνισε: «είναι αυτονόητο ότι στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα συνεκτιμηθούν οι θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές περιγράφονται στην έκθεση της eurostastat».

Υπό αυτό το πρίσμα, κυβερνητικοί παράγοντες, χαρακτηρίζουν ρεαλιστικό το στόχο για επίτευξη συμφωνίας στο έκτακτο eurogroup που θα γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ μία κάποια πρόοδος μπορεί να καταγραφεί στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Παρασκευής, στο Άμστερνταμ. Μήνας-ορόσημο, δε, θεωρείται πια ο Μάιος, με την κυβερνητική εκπρόσωπο να δηλώνει πως «εντός του Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες».

«ΟΥΤΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»

Την ίδια ώρα, το Μαξίμου διαψεύδει κατηγορηματικά τους ψιθύρους περί εκλογών και δημοψηφίσματος. Σε ερώτηση του kontrachannel, για τη θέση που έχουν διατυπώσει οι «53» περί ηρωικής εξόδου,αν συνεχιστούν οι εκβιασμοί των δανειστών και αν βρίσκεται στο τραπέζι το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος, η κ. Γεροβασίλη εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητική: «Δεν υπάρχει σχεδιασμός της κυβέρνησης ούτε για εκλογές» διεμήνυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα πολυτασικό κόμμα.

«Διατυπώνονται ελεύθερα και δημοκρατικά απόψεις, οι οποίες δρουν σε όφελος της τελικής πολιτικής απόφασης κάθε φορά. Με αυτή την έννοια, το αν θα γινόταν και τι θα γινόταν σε υποτιθέμενο σενάριο είναι κάτι το οποίο δεν καλείται κανείς σήμερα να απαντήσει», τόνισε.

Σχολιάζοντας τέλος, το ενδεχόμενο να υπάρχει σχέδιο από τους δανειστές για υπονόμευση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι από το εξωτερικό εκδηλώνεται το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή επιθυμία για πολιτική και οικονομική σταθερότητα. «Στο εσωτερικό υπάρχουν κύκλοι όμως που χαίρονται με τα μέτρα, ελπίζοντας ότι θα πληγεί η κυβέρνηση» επισήμανε με νόημα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...