Η κυβέρνηση «καίγεται» για την αξιολόγηση και στρέφει το βλέμμα στο Eurogroup

Η κυβέρνηση «καίγεται» για την αξιολόγηση και στρέφει το βλέμμα στο Eurogroup

Κατηγορία

christos.papad…
Τετάρτη 10/02/2016 – 21:48

maximou

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η κυβέρνηση, με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών –σε όλα τα επίπεδα- να είναι πολλές και σοβαρές.

Στο εσωτερικό, η κατάσταση τείνει να προσλάβει εκρηκτικό χαρακτήρα με τις προοπτικές σύγκλισης,  με κάποια από τις διαμαρτυρόμενες κοινωνικές ομάδες, να μην διαφαίνονται στον ορίζοντα. Στο εξωτερικό, κάθε άλλο παρά ευνοϊκές είναι οι διαθέσεις των εταίρων για τη χώρα μας.

Το Μέγαρο Μαξίμου, δεν κρύβει την αγωνία του και βγάζει… κραυγή απελπισίας διατρανώνοντας το αίτημα της Αθήνας να ολοκληρωθεί άμεσα η αξιολόγηση.

Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος χθες στους υπουργούς του παραδέχτηκε ότι υπάρχει μπροστά ένας δύσκολος κάβος, αλλά όπως εκτίμησε μετά από αυτόν «βλέπουμε φως στον ορίζοντα».

Το ταμείο… δυσκολεύεται

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα πάντως, άπαντες είναι στο.. σκοτάδι. Συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών δεν υπάρχει. Το χειρότερο όμως, σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες είναι ότι «δεν υπάρχει προθυμία να συνεργαστεί το Ταμείο».

Είδηση, την οποία γνωστοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στους συναδέλφους του κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Μάλιστα, από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζουν ότι «πρέπει να τελειώσουν οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των θεσμών» για να τρέξει η αξιολόγηση.

Tο… βλέμμα στο Εurogroup

Με τις πιέσεις των δανειστών να μην έχουν τελειωμό, το βλέμμα της κυβέρνησης στρέφεται στο Εurogroup ( το οποίο συνεδριάζει στις 4) και στο σήμα που θα εκπέμψουν από τις Βρυξέλλες οι υπουργοί οικονομικών της Ευρωζώνης.

Αποφάσεις, δεν πρόκειται να υπάρξουν. Ωστόσο, θα γίνει συζήτηση για το εάν και κατά πόσο βγαίνουν οι αριθμοί από τις μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού και του φορολογικού που παρουσίασε η Αθήνα. 

Αυτά τα δύο στοιχεία, είναι που επηρεάζουν άμεσα τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Κυβερνητική πηγή, τέλος, έλεγε ότι «θέλουμε να επιβεβαιωθούν αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Να δούμε ότι υπάρχει πρόοδος», επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανάγκη να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση.

Πηγή φωτογραφίας: eurokinissi

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...