Η «μαύρη πριγκίπισσα» θα ανακυρυχθεί Δούκισσα του Σάσεξ: Δείτε ποια «βαριά κατάρα» σκιάζει τον τίτλο της

Η «μαύρη πριγκίπισσα» θα ανακυρυχθεί Δούκισσα του Σάσεξ: Δείτε ποια «βαριά κατάρα» σκιάζει τον τίτλο της

Ο αρραβώνας του πρίγκιπα Χάρι με την Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ ανακοινώθηκε και ο γάμος του ζευγαριού αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2018. Ωστόσο, αν και η 36χρονη πρωταγωνίστρια του νομικού δράματος Suits είναι χωρίς αμφιβολία η «πριγκίπισσα» στην καρδιά του εγγονού της βασίλισσας Ελισάβετ δεν θα γίνει και πριγκίπισσα των Βρετανών. Ο λόγος; Ο τίτλος προϋποθέτει η κάτοχός του να είναι… γαλαζοαίματη.

Το πιο πιθανό είναι η Μέγκαν Μαρκλ να λάβει τον τίτλο της Δούκισσας καθώς η βασίλισσα συνηθίζεται να απονέμει τον τίτλο του Δούκα και της Δούκισσας στα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όταν παντρεύονται. Αυτό άλλωστε συνέβη και στον αδελφό του πρίγκιπα Χάρι, τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, που όταν παντρεύτηκε τον Απρίλιο του 2011 την Κέιτ Μίντλετον, το ζευγάρι έλαβε τον τίτλο «Δούκας και Δούκισσα του Κέιμπριτζ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου, ο πιθανότερος τίτλος που θα λάβει η 36χρονη Μέγκαν Μαρκλ μετά τον γάμο της με τον 33χρονο εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ είναι αυτός της Δούκισσας του Σάσεξ ενώ ο Χάρι θα γίνει ο Δούκας του Σάσεξ, ένας τίτλος που παραμένει κενός από το 1843! 

1

Η “βαριά κατάρα” που στοιχειώνει τον τίτλο

Σύμφωνα με τους θρύλους ο τίτλος της Δούκισσας του Σάσεξ είναι “καταραμένος”. Ο λόγος είναι ότι ο προηγούμενος Δούκας του Σάσεξ, ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρειδερίκος, είχε κάνει δύο γάμους αλλά καμία από τις συζύγους του δεν απέκτησε τον τίτλο της Δούκισσας που “χηρεύει” από το 1843. Αυτό συνέβη γιατί ο πατέρας του, βασιλιάς Γεώργιος ο Γ’, δεν ενέκρινε τους γάμους του γιου του.

Η πρώτη γυναίκα του Δούκα, η Λαίδη Αυγούστα Μάρεϊ, προερχόταν από κατώτερη κοινωνική τάξη και για αυτό δεν είχε την έγκριση του βασιλιά. Όμως ο Αύγουστος Φρειδερίκος ήταν τόσο ερωτευμένος που παντρεύτηκε την καλή του κρυφά στη Ρώμη το 1793. Το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο όμως είχε άλλα σχέδια για τον ερωτοχτυπημένο Δούκα. Ο γάμος του ακυρώθηκε έναν χρόνο αργότερα καθώς θεωρήθηκε πως ο Αύγουστος παραβίασε την «Πράξη του 1772 περί βασιλικών γάμων» γιατί δεν είχε την έγκριση του βασιλιά.

Το ζευγάρι συνέχισε να ζει μαζί και απέκτησε δύο παιδιά όμως τελικά χώρισε. Το 1831, ο πρίγκιπας, που έγινε και Δούκας του Σάσεξ το 1801, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την δεύτερη σύζυγό του, την χήρα Λαίδη Σεσίλια Λετίτσια Γκορ η οποία ήταν άτεκνη.

Και αυτή τη φορά ο βασιλιάς Γεώργιος ο Γ΄, δεν ενέκρινε τον γάμο του γιού του. Ήταν δε τέτοιο το μένος του που απαγόρευσε στη νύφη του, όχι μόνο να λάβει τον τίτλο της Δούκισσας του Σάσεξ αλλά και να πλησιάζει στη βασιλική αυλή.

Ο Αύγουστος Φρειδερίκος πέθανε το 1843. Και να αναρωτιέστε γιατί τα δύο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο του Δούκα του Σάσεξ, σας θυμίζουμε πως για αυτό, φταίει ο παππούς τους που έκρινε παράνομο των γάμο των γονιών τους.

Ας ελπίσουμε πως η Μέγκαν και πρίγκιπας Χάρι θα σπάσουν την “κατάρα” και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/311538-E-mayre-prigkipissa-tha-anakyrychthei-Doykissa-toy-Sasex-Deite-poia-baria-katara-skiazei-ton-titlo-tes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...