Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική – Απόψε στο κατάμεστο Μάξιμιρ η πρώτη μάχη

Η μεγάλη στιγμή για την Εθνική – Απόψε στο κατάμεστο Μάξιμιρ η πρώτη μάχη

Το Ζάγκρεμπ είναι η αφετηρία της τελικής ευθείας που θα οδηγήσει μία από τις Ελλάδα και Κροατία στα γήπεδα της Ρωσίας το ερχόμενο καλοκαίρι, για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.

Το πρώτο ημίχρονο αυτής της διπλής αναμέτρησης θα διεξαχθεί απόψε (21.45) στο κατάμεστο «Μάξιμιρ» και η ρεβάνς την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε μια μονομαχία με πολλές ιδιαιτερότητες, με πιο χαρακτηριστική το 100% επιτυχίας που έχουν έως τώρα και οι δύο ομάδες στα πλέι οφ μεγάλων διοργανώσεων. Τέσσερις φορές οι Κροάτες και δύο η Εθνική μας έχουν επιβιώσει σ’ αυτή την επίπονη διαδικασία, αλλά για μία από τις δύο ομάδες το απόλυτο σερί θα σταματήσει στο τέλος αυτής της διαδρομής.

Αν βγει η δική μας Εθνική νικήτρια στο παιχνίδι της επιβίωσης, θα είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που θα πάρει μέρος σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα από τη διαδικασία των πλέι οφ. Για να προκριθεί στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής το 2010 είχε αποκλείσει την Ουκρανία, ενώ το ίδιο έκανε κόντρα στη Ρουμανία στον δρόμο για το Π.Κ της Βραζιλίας το 2014.

Η «γαλανόλευκη» πηγαίνει λαβωμένη σ’ αυτά τα ματς. Οι Μάνταλος, Δώνης έχουν τεθεί νοκ άουτ λόγω τραυματισμών, ο Μανωλάς δεν υπολογίζεται για το αποψινό παιχνίδι λόγω της σκανδαλώδους τιμωρίας του από τη FIFA (θα παίξει στη ρεβάνς), ενώ οι Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης κάνουν μεγάλη προσπάθεια για να αγωνιστούν σήμερα, χωρίς κανείς από τους δύο να είναι στο 100% ακόμα κι αν τα καταφέρουν. «Υψηλής ποιότητας παίκτες μας δεν θα παίξουν και είναι ένα πρόβλημα αυτό. Ωστόσο, έχουμε άλλους που μπορούν να πάνε περίφημα. Στην άμυνα έχουμε τον έμπειρο Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον ταλαντούχο Ρέτσο, επιλογές που μπορούν να καλύψουν τον Μανωλά. Ελπίζω να έχουμε και τον Σωκράτη και τον Τοροσίδη. Δεν είναι τόσο καλά τώρα, έχουμε, όμως, άλλες 24 ώρες πριν από τη σέντρα» δήλωσε ο Μίκαελ Σκίμπε και πρόσθεσε: «Θα ήταν καλό να σκοράρουμε τουλάχιστον ένα γκολ. Να μιλήσουμε μέσα στο γήπεδο, να είμαστε ανταγωνιστικοί. Η Κροατία είναι εξαιρετική ομάδα. Όλοι τους χρειάζονται προσοχή. Δεν είναι καλή μόνο επιθετικά. Στους ομίλους δέχθηκε μόλις 4 γκολ».

Αυστηρά μέτρα

Για τους Κροάτες, ο Μάντζουκιτς παραμένει «αγκάθι». Ναι μεν οι εξετάσεις δεν δείχνουν κάτι ανησυχητικό, εξακολουθεί να πονάει όμως και να μη βγάζει το πρόγραμμα των προπονήσεων, αφήνοντας αμφιβολίες για τη συμμετοχή του στο αποψινό παιχνίδι. Το «Μάξιμιρ» θα είναι κατάμεστο, με την αστυνομία να ανακοινώνει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, παρά την απουσία Ελλήνων φιλάθλων. «Περιμένουμε δύσκολο και σκληρό παιχνίδι. Η Ελλάδα ως σύνολο είναι πολύ καλή και συμπαγής. Φυσικά και είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζεις ομάδες που παίζουν ανοικτά. Όταν βρίσκεις απέναντί σου ομάδες που παίζουν κλειστά, όπως συνηθίζουν οι Έλληνες, χρειάζεται ηρεμία, συγκέντρωση, υπομονή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας» τόνισε από την πλευρά του ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκας Μόντριτς.

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/308999-E-megale-stigme-gia-ten-Ethnike-Apopse-sto-katamesto-Maximir-e-prote-mache ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...