Η νέα γενιά στην εξουσία

Η νέα γενιά στην εξουσία

Κυβέρνηση σαραντάρηδων ανακοινώνει ο Αλέξης

Αποστρατεύονται έξι υπουργοί και η πλειοψηφία των υφυπουργών

ΤΟΛΜΗΡΕΣ αλλαγές στην κυβέρνηση έχει αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Βασικό στοιχείο του δομικού ανασχηματισμού θα αποτελέσει η αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από τη νέα γενιά.
Τριαντάρηδες και σαραντάρηδες θα σηματοδοτήσουν την ηλικιακή ανανέωση της κυβέρνησης.
Είναι η πρώτη φορά που η νέα γενιά αρχίζει να κατακτά την εξουσία.

Γιατί τα κόμματα του παλιού, διεφθαρμένου και χρεωκοπημένου συστήματος, συντηρούσαν για χρόνια τους βαρόνους και τις πολιτικές οικογένειες, ακυρώνοντας κάθε δυνατότητα ανανέωσης.

Οι σαρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν ακόμα και μέσα στην εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει την αντικατάσταση έξι υπουργών και ακόμα περισσότερων υφυπουργών.

Αποστρατεύονται από την κυβέρνηση όσοι έχουν πολιτικές ευθύνες για την διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς, πληρώνοντας στην ουσία την ανυπαρξία ισχυρών κρατικών δομών και τα λάθη των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων.
Αλλαγές θα υπάρξουν και σε Υπουργεία-κλειδιά με στόχο τη δημιουργία ενός σχήματος μάχης που θα αναλάβει τολμηρές πρωτοβουλίες στη νέα μεταμνημονιακή εποχή.

Η έξοδος της χώρας από τα εφιαλτικά μνημόνια ανοίγει μια νέα σελίδα και γι’ αυτό απαιτείται μια νέα κυβέρνηση, που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κοινωνίας και τα σύνθετα δεδομένα που δημιουργούνται.
Η παρούσα κυβέρνηση κατάφερε να διαχειριστεί μια πολυεπίπεδη οικονομική κρίση, κερδίζοντας το μεγάλο στοίχημα της εξόδου της χώρας στις αγορές.

Η  νέα κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει ταχύτατα μια σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες θα έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία και θα αποκαθιστούν αδικίες στα στρώματα εκείνα που έχουν πληγεί περισσότερο από την «μαύρη οκταετία».
Ο ανασχηματισμός γίνεται από μηδενική βάση.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε προς κάθε κυβέρνηση ότι δεν υπάρχουν προσωποπαγή Υπουργεία.

Στην κυβέρνηση δεν υπάρχουν βαρόνοι, οικογένειες και βιλαέτια. Αυτό σημαίνει ότι όλοι μπορούν να απομακρυνθούν ή να μετακινηθούν.

Η νέα γενιά στελεχών θα πρέπει να δώσει τη μάχη στην μεταμνημονιακή εποχή και στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να αξιοποιηθούν πολλά στελέχη που έχουν δυνατότητες και ικανότητες και ουσιαστικά προσόντα.

Ο ανασχηματισμός θα σηματοδοτεί και τη διερεύνηση προς την Κεντροαριστερά.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπουργοποιηθούν κατ’ ανάγκην πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ενδέχεται να αξιοποιηθούν κάποιες εμβληματικές προσωπικότητες από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Δεν αποκλείεται επίσης άνοιγμα και σε δυνάμεις που προέχονται από τον χώρο της Κεντροδεξιάς.

Εξάλλου ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι δεν διακατέχεται από δογματισμούς και αγκυλώσεις όσον αφορά στις πολιτικές συμμαχίες και την αξιοποίηση προσώπων.

Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης που θα υπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο το λαό και το έθνος.
Η νέα κυβέρνηση είναι αυτή που θα δώσει την κρίσιμη μάχη των εκλογών, στην οποία θα αναμετρηθεί το σήμερα με το παλιό, διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα.

Γι’ αυτό ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μια κατάσταση συναγερμού σε κυβέρνηση και στο κόμμα για να δοθεί νικηφόρα και αυτή η αναμέτρηση που θα κρίνει το μέλλον της χώρας.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/339787-E-nea-genia-sten-exoysia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...