Η “οδός Μεζεδίων”μέσα από την συγγραφική πένα του Γ.Βαρδακουλά.

Με την γραφίδα του ο αείμνιστος Ναυπάκτιος συγγραφέας Γ.Βαρδακουλάς,είχε αποτυπώσει με τον πιο παραστατικό τρόπο τα όσα ο ίδιος βίωσε μέσα στην οδό των γεύσεων,την περίφημη “Οδό Μεζεδίων” με τους επαγγελματίες να δίνουν τον καθημερινό τους γευστικό αγώνα επιβίωσης.

Δείτε τι αναφέρει σε σημείωμά του…..

“Άφησα τελευταία, λόγω ιδιορρυθμίας το “Στενοπάζαρο”, γνωστό παλαιότερα ως “οδό Μεζεδίων”, γιατί οι κρεοπώλες ετοίμαζαν γύρω στις 10 το πρωΐ για κολατσιό των πελατών τους διάφορους μεζέδες, όπως “πατσά στον νταβά”, ολονύχτια ψημένο στο φούρνο, κοκορέτσι, γαρδούμπες, σπληνάντερο το απόγευμα· γι’ αυτό και ήσαν στο δρομάκι αυτό συγκεντρωμένες οι περισσότερες ταβέρνες με τα ονομαστά κρασιά τους, όπου για λίγο το πρωϊνό και περισσότερο το βραδινό, περνούσαν οι λιμενεργάτες και οι φορτωτές την ώρα τους με τα “κατρούτσα” τους, τις αφηγήσεις τους, τα ανέκδοτά τους, τα τραγούδια τους, με πρωτεργάτες πάντα τούς: Δημοσθένη Ρούμπα, Γιώργο Κολονιώτη, πλαισιούμενους από τούς: Κ. Δημοτσάτο, Α/φούς Τίγγερη, τον Μπαρμπα-Γιώργη τον Κατσίκα, τον Κ. Κουγιούφα κ.ά., πότε στην ταβέρνα του Κοντόβλαχου, πότε στού Τσάρα, άλλοτε στού Κοσανδιανού και άλλοτε στού Καρύδα, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στη ζωή της πόλης τις βραδινές ώρες και γι’ αυτό περιζήτητοι για συντροφιά.”



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...