Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της Βρετανίας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της Βρετανίας υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

Κατηγορία

n.anastasiou
Δευτέρα 22/02/2016 – 07:55

λονδινο

Yπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσεται η πλειοψηφία των επιχειρηματιών της Βρετανίας, σύμφωνα με μια έρευνα μεταξύ 672 ιδιοκτητών επιχειρήσεων που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Διευθυντών (IoD), μια οργάνωση υποστήριξης των συμφερόντων επιχειρήσεων όλων των μεγεθών, δείχνει ότι 60% των μελών της οργάνωσης θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.. Το 31% είπαν ότι θα προτιμούσαν να αποχωρήσει η χώρα, ενώ 9% δήλωσαν αναποφάσιστοι.

Ενώ η βρετανική κοινή γνώμη είναι διχασμένη για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ε.Ε. εν όψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου, οι επιχειρηματίες θεωρείται ότι επηρεάζουν σημαντικά όσους Βρετανούς παραμένουν αναποφάσιστοι και ανησυχούν κυρίως για τις επιπτώσεις του δημοψηφίσματος στις δουλειές τους.

Επιπλέον, η έρευνα έδειξε ότι 54% όσων απάντησαν είχαν συζητήσει ήδη σε ανώτατο διοικητικό επίπεδο για τις πιθανές επιπτώσεις του δημοψηφίσματος, αλλά ότι λίγοι έδωσαν ιδιαίτερο βάρος στη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο Κάμερον στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα.

Ερωτηθέντες για την σημασία της συμφωνίας για τις επιχειρήσεις τους, το 54% απάντησαν ότι δεν θα τις επηρεάσει, 34% θεώρησαν ότι θα είναι «αρκετά ωφέλιμη» ή «πολύ ωφέλιμη» και 10% των ερωτηθέντων είπαν ήταν κακή συμφωνία.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...