Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους για τις συγκρούσεις στη Γάζα

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ κατηγόρησε τους Παλαιστίνιους για τις συγκρούσεις στη Γάζα

Nikki Haley

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι παρείχε πάλι κάλυψη στο Ισραήλ και απέδωσε ευθύνες για τις αιματηρές διαδηλώσεις στη Γάζα στους Παλαιστίνιους και ειδικότερα στη Χαμάς (Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης) που ελέγχει την περιοχή από τον Ιούνιο του 2007. Υπενθυμίζεται πως μέχρι τώρα οι συγκρούσεις μπροστά στο φράχτη που χωρίζει τη Γάζα από το Ισραήλ έχει προκαλέσει το θάνατο 41 Παλαιστινίων και των τραυματισμό πάνω από 5,500 άλλων.

Η Χέιλι είπε συγκεκριμένα πως «όλοι όσοι ανησυχούν σοβαρά για τα παιδιά στη Γάζα πρέπει να απαιτήσουν από τη Χαμάς να σταματήσει ευθύς αμέσως να χρησιμοποιεί παιδιά ως τροφή για τα κανόνια στη διένεξή της με το Ισραήλ». Επίσης υποστήριξε πως η οργάνωση «χρησιμοποιεί αθώα παιδιά, γυναίκες και άνδρες» ως ανθρώπινες ασπίδες.

Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι της Γάζας συγκεντρώνονται κάθε Παρασκευή από τις 31 Μαρτίου στη μεθόριο με το Ισραήλ προασπιζόμενοι το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν στα εδάφη τους, απ’ όπου εκδιώχθηκαν μετά την ίδρυση του Ισραήλ το 1948. Οι διαδηλώσεις αναμένεται να συνεχιστούν έως τα τέλη Μαΐου, ενώ καταγγέλλουν επίσης και τον αποκλεισμό της Γάζας.

Από την πλευρά του ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή Νικολάι Μλαντένοφ υιοθέτησε στάση ίσων αποστάσεων. Σε αυτό το πνεύμα, κάλεσε το Ισραήλ να «…αποφεύγει τη χρήση αληθινών σφαιρών» και τη Χαμάς «να λάβει μέτρα ώστε να απομακρύνει τους διαδηλωτές από τα σύνορα ώστε να αποφεύγεται κάθε βίαιη ή προκλητική ενέργεια». Στη συνέχεια ο αξιωματούχος του ΟΗΕ επισήμανε πως «τα παιδιά βρίσκονται σε σοβαρό κίνδυνο» και «πρέπει να προστατεύονται ιδιαιτέρως». Συμπληρώνοντας ότι μέχρι στιγμής «τουλάχιστον 4 παιδιά έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/329908-E-presbeira-ton-EPA-ston-OEE-kategorese-toys-Palaistinioys-gia-tis-sygkroyseis-ste-Gaza ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...