Η προσπάθεια του Facebook να περιορίσει την προβολή της βίας

Η προσπάθεια του Facebook να περιορίσει την προβολή της βίας
Την τοποθέτηση προειδοποιήσεων πάνω στα βίντεο που δημοσιεύονται έχει ξεκινήσει το Facebook, δηλώνοντας στο θεατή, ότι το περιεχόμενό τους μπορεί να σοκάρει ή να προσβάλλει.

Μέσω των προειδοποιήσεων αυτών εμποδίζεται η αυτόματη προβολή του βίντεο και δίνεται ελευθερία επιλογής στον χρήστη. Σκοπός είναι να αποτρέψει τους εισερχόμενους χρήστες από το να δουν δυσάρεστες εικόνες, χωρίς προειδοποίηση.

Το site επιπλέον κάνει προσπάθεια να εμποδίσει την προβολή video και φωτογραφιών στους ανήλικους χρήστες, κάτι το οποίο μπορεί εν μέρη να ελέγξει μιας και οι χρήστες χρησιμοποιούν αλόγιστα ψευδή στοιχεία.

Τα τελευταία χρόνια, το Facebook έχει αντιμετωπίσει επανειλημμένη κριτική για το ότι επιτρέπει να παραμένουν στη σελίδα του βίαιες εικόνες με το επιχείρημα ότι άπτονται δημόσιου ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, οι αμερικάνικες αρχές δίνουν τις κατευθυντήριες γραμμές για την απαγόρευση υλικού που αποτελεί προϊόν σαδιστικής ευχαρίστησης ή γιορτάζει εξυμνεί τη βία.

Ωστόσο, το site επιτρέπει να παραμένουν ειδήσεις και άλλες αποκλειστικές εικόνες με αποκεφαλισμούς και δολοφονίες κάθε είδους που ενέχουν το ενδεχόμενο θλίψης και σοκ για το θεατή.

Το Facebook επιτρέπει την εγγραφή των χρηστών άνω των 13 ετών, όμως υπάρχουν χρήστες μικρότεροι σε ηλικία που παρακάμπτουν αυτήν την προειδοποίηση και εισέρχονται κανονικά στο site.

Τα προειδοποιητικά μηνύματα δεν θα καταφέρουν να αποτρέψουν τους νέους από το να δουν αυτό το ψυχολογική επιβαρυμένο υλικό, αντίθετα ίσως και να τους ενθαρρύνουν να δουν το υλικό και ακόμα χειρότερα να το μιμηθούν ίσως.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...