Η πρώτη εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ στην Κούβα, 55 χρόνια μετά

ΝΕΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ                                                                     

Μετά από 55 χρόνια η αεροπορική εταιρεία JetBlue ανοίγει νέο κεφάλαι στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κούβας με την πρώτη αμερικανική εμπορική πτήση που  απογειώθηκε γύρω στις 17.05 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο Φορτ Λόντερντεϊλ της Φλόριντας με προορισμό τη Σάντα Κλάρα.

Ειδικότερα, η επιβίβαση των πρώτων επιβατών έγινε σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, υπό τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων. Ένα συγκρότημα σάλσα έπαιζε κλασικά κουβανικά τραγούδια, όπως το Guantanamera, συνοδεύοντας τους επιβάτες.

Η πτήση 387, που πραγματοποιείται κατόπιν μιας συμφωνίας στην οποία κατέληξαν Ουάσινγκτον και Αβάνα τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτελεί «μια μεγάλη ιστορική στιγμή«, τόνισε ο Μαρκ Γουέιλς, ο διευθυντής του αεροδρομίου.

Την έναρξη των εμπορικών πτήσεων από τις ΗΠΑ στην Κούβα χαιρέτισε με τουίτ στον προσωπικό του λογαριασμό ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την συνέκρινε μάλιστα με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου ή με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη Σελήνη. «Είναι ένα μικρό αεροσκάφος για τους επιβάτες αλλά μια τεράσια πρόοδος για την επανασύνδεση της ανθρωπότητας», χαριτολόγησε.

Μια «νέα εποχή» ανοίγει για τους Κουβανούς ταξιδιώτες και για τις μεταφορές στο νησί γενικότερα, είπε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της JetBlue, Μάρτι Σεντ Τζορτζ.

«Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στις σχέσεις των δύο χωρών», ανέφερε εξάλλου ο Χόρχε Ντουάνι, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Κουβανικών Μελετών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας.

asdfasdf

 

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...