Η στήριξη των Ευρωπαίων ανεβάζει το Χρηματιστήριο

Η στήριξη των Ευρωπαίων ανεβάζει το Χρηματιστήριο
Ραγδαία αποκλιμάκωση του spread δανεισμού μετά τη διπλή παρέμβαση υπέρ της Ελλάδας από Κομισιόν και Ντράγκι – Στο 8,15% διαμορφώνεται το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου υποχωρώντας σχεδόν 100 μονάδες
Ισχυρή ανοδική αντίδραση λαμβάνει χώρα στην Αθήνα μετά το διήμερο «σφυροκόπημα». Το ελληνικό ομόλογο εμφανίζει υψηλή απόδοση ξεπερνώντας ελαφρά το 9% – ωστόσο είναι προφανές ότι, πρόκειται γαι εντελώς ρηχά αγορά.

Οι αγορές όμως, στην Ευρώπη, είναι ανοδικές εξαιτίας της φημολογίας για τις αγορές από την ΕΚΤ και τον Ντράγκι.  Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τίτλοι που ευνοούνται από το οικονομικό περιβάλλον, αλλά και οι μετοχές που υποχώρησαν έντονα το τελευταίο διάστημα.

Στις 917 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, σημειώνοντας κέρδη 5,50%.

Το ισχυρό rebound στην Αθήνα οφείλεται κυρίως στο ότι σήμερα οι αγοραστές δείχνουν το πραγματικό τους «πρόσωπο» με αρκετές μετοχές μάλιστα να σημειώνουν άνοδο πάνω απο 6-7%.

Η αγορά επέστρεψε στις 900 μονάδες, μετά απο ένα μεγάλο ξεπούλημα στις μετοχές, και φαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι αλλά και οι traders επιδιώκουν τις ανοδικές τιμές, ώστε να βγεί προσφορά  απο τους επενδυτές που ανησυχούν για το πολιτικό σκηνικό. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ανησυχίες, ωστόσο σε οικονομικό επίπεδο οι αναφορές ότι η Αθήνα θα έχει απόθεμα για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες, προσφέρει μια προστασία στους επενδυτές. Απο πλευράς, όμως, τεχνικής ανάλυσης η άνοδος αναμενόταν αφού η αγορά είχε υπερπουλκηθεί το τελευταίο διάστημα απο τα funds τα οποία δεν ήθελαν να αναλάβουν το πολιτικό ρίσκο να παραμένουν στην Ελλάδα.

Με άνοδο 8,21% η Αlpha Bank και πάνω από 7% για την MIG, την Motor Oil και την Μπελα. Στα 2,01 ευρώ η μετοχή  της Εθνικής -έπειτα από το χθεσινοβραδινό ράλι στη Νέα Υόρκη με κέρδη 11%. Κέρδη 6,07% για την  Eurobank. Με άνοδο 6,47% η ΕΧΑΕ στα 547 ευρώ. Κέρδη 5,76% ο ΟΤΕ στα 9,37 ευρώ και 6,62% για τον ΟΠΑΠ στα 8,53 ευρώ. Με άνοδο 7,32% η ΔΕΗ στα 6,6 ευρώ. Στα 85 εκατ. ευρώ ο τζίρος ύστερα από δύο ώρες συνεδρίασης.  

Πέφτει το spread

Λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι το spread του ελληνικού 10ετους ομολόγου – σε σύγκριση με το γερμανικό δεκαετές – έπεφτε κατά περίπου στις 730 μονάδες βάσης.

Το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,15% σημειώνοντας πτώση κατά περίπου 100. Η πτώση υπερβαίνει το 9% μέσα σε μια ημέρα και δείχνει τα κέρδη και τις αποδόσεις που επιτυγχάνουν οι παίκτες στις αγορές ομολόγων.

OIKONOMIA



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...