Η συμβουλή του Σαλβίνι στη Μέι για το Brexit

Η συμβουλή του Σαλβίνι στη Μέι για το Brexit

Να γίνει πιο σκληρή συμβούλευσε την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Sunday Times, ο Ιταλός πολιτικός αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. «Θα πρέπει να γίνει πιο σκληρή, αν δεν θέλει να πέσει σε παγίδα» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με την εμπειρία μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είτε επιβάλλεσαι είτε παγιδεύεσαι. Σε ορισμένα πράγματα δεν χρειάζεται να δείχνεις ευελιξία».

Λονδίνο και Βρυξέλλες διαπραγματεύονται τις εμπορικές και όχι μόνο, σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, για την περίοδο μετά το Brexit.

Η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί το αργότερο έως τις αρχές του 2019, καθώς τον Μάρτιο το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρεί και επισήμως από την Ε.Ε.

Το Λονδίνο έχει θέσει στη διάθεση της Κομισιόν το «σχέδιο Τσέκερς», το οποίο προβλέπει τη διατήρηση των στενών εμπορικών σχέσεων. Ωστόσο, η Επιτροπή εμφανίζεται κατ’ αρχήν αρνητική. 

«Δεν υπάρχει ούτε αντικειμενικότητα, ούτε καλή θέληση από την ευρωπαϊκή πλευρά» υποστήριξε ο Σαλβίνι, ο οποίος θεωρεί ότι οι Βρυξέλλες θέλουν να τιμωρήσουν τη βρετανική κυβέρνηση.

«Ελπίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν καλά, ώστε το Ηνωμένο Βασίλειο να χρησιμεύσει ως παράδειγμα για εκείνους που θέλουν να βγουν από την Ε.Ε.» κατέληξε ο ηγέτης του ευρωσκεπτιστικού ιταλικού κόμματος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/338492-E-symboyle-toy-Salbini-ste-Mei-gia-to-Brexit ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...