Η χώρα στο έλεος των αρχαιολόγων, των πολεοδόμων και των… δασαρχών!

Η χώρα στο έλεος των αρχαιολόγων, των πολεοδόμων και των… δασαρχών!

Η χώρα στο έλεος των αρχαιολόγων των πολεοδόμων και των... δασαρχών!

Για πρώτη φορά πρωθυπουργός τα βάζει με τις πανίσχυρες συντεχνίες που μπλόκαραν τις μεγάλες επενδύσεις – Κλείστε τους τα μαγαζάκια που έχουν ανοίξει και ταλαιπωρούν τον λαό και την οικονομία της χώρας

O MONAΔΙΚΟΣ πρωθυπουργός της χώρας που τόλμησε να συγκρουστεί και να τσακίσει τους νταβατζήδες της ενημέρωσης, τους νονούς των δημοσίων έργων και τους εθνικούς προμηθευτές, εμφανίζεται αποφασισμένος να ξεβρομίσει τη χώρα και από τις πανίσχυρες συντεχνίες των αρχαιολόγων, των πολεοδόμων και των δασαρχών, που για δεκαετίες είχαν στήσει εκβιαστικά μαγαζάκια μπλοκάροντας όλες τις μεγάλες επενδύσεις.

Τα αστεία τελείωσαν με αυτούς που κατέστρεψαν την ελληνική οικονομία, διώχνοντας Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει αποκλειστικά γνωμοδοτικό χαρακτήρα και δεν μπορεί να μπλοκάρει εμβληματικές επενδύσεις, που θα φέρουν ανάπτυξη, δημιουργώντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας εμπεριέχει αυστηρή προειδοποίηση σε όλες τις συντεχνίες του βαθέως κράτους, που είχαν γίνει κανονικό παρακράτος, εμποδίζοντας κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία.

Από τη μία οι δασικοί διώχνουν από την Ζάκυνθο, το μεγαλύτερο επενδυτικό σχήμα, αυτό του Κατάρ. Στην Κρήτη δασικοί και πολεοδόμοι έχουν μπλοκάρει για δεκαετίες μια τεράστια τουριστική επένδυση από βρετανικό κολοσσό και με τη σειρά τους οι αρχαιολόγοι πάνε να τινάξουν στον αέρα την επένδυση του Ελληνικού.

Πρόκειται για το ίδιο όργανο, το ΚΑΣ, που πριν από χρόνια υποστήριζε ότι δεν πρέπει να γίνει το αεροδρόμιο στα Σπάτα, γιατί έχει αρχαία! Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν ότι τα αρχαία είναι στο Ελληνικό.

Οργισμένος στην κυριολεξία ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κλείσει τα μαγαζάκια διαφόρων συντεχνιών, τα οποία σε συνεργασία με διάφορους ντόπιους νταβατζήδες δεν άφηναν κανέναν να επενδύσει στην Ελλάδα, εκτός βέβαια και να ήταν διατεθειμένος να προχωρήσει σε συναλλαγές μαζί τους και να περιμένει καμιά δεκαπενταριά χρόνια για να πάρει τις εγκρίσεις.

Το καθεστώς που είχε διαμορφώσει το παρακράτος των συντεχνιών και κάποιοι «επαγγελματίες» οικολόγοι, καθιστούσε απαγορευτική κάθε επένδυση στην Ελλάδα.

Κανένας σοβαρός ξένος επενδυτής δεν έρχονταν στη χώρα μας, γιατί γνώριζε ότι οι μαφίες του βαθέως κράτους είναι πανίσχυρες και εξειδικευμένες στους διαρκείς εκβιασμούς.

Μπορεί οι κυβερνήσεις να κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να προσελκύσουν επενδύσεις, αλλά όταν έρχονταν, η ώρα των αποφάσεων αποδεικνύονταν ότι κουμάντο έκαναν οι ιδιότυπες αυτές μαφίες…

Είναι αυτοί που μπλόκαραν για μια εικοσαετία τη μεγάλη επένδυση του Kόστα Ναβαρίνο στην Μεσσηνία.

Ο μακαρίτης ο Κωνσταντακόπουλος είχε μαζί του όλες τις κυβερνήσεις, αλλά το παρακράτος των συντεχνιών είχε στήσει μπλόκα.

Χρειάστηκε επιμονή και υπομονή δεκαετιών για να ολοκληρωθεί η υπερσύγχρονη αυτή μονάδα, που άλλαξε τα δεδομένα στον ποιοτικό τουρισμό.

Η υπόθεση του Ελληνικού είναι χαρακτηριστική της κακοδαιμονίας του κράτους.

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα που διώχνει πεντακόσιους χιλιάδες νέους στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά και με 1,3 εκατομμύρια δηλωμένους ανέργους, κάποιοι έχουν την πολυτέλεια να αποφασίζουν για μια τεράστια επένδυση που θα προκαλέσει ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και θα απασχολήσει πενήντα χιλιάδες εργαζόμενους.

Προφανώς η μαφία των συντεχνιών έχει λύσει τα οικονομικά προβλήματα και γι’ αυτό αδιαφορεί για την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας.

Κωλυσιεργεί σκόπιμα ένα έργο, το οποίο θα έπρεπε να είχε ήδη αρχίσει προ πολλού.

Αποτελεί χρέος για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να τελειώσει οριστικά με αυτούς τους παρακρατικούς και εκβιαστικούς μηχανισμούς.

Γιατί αν κινδυνεύσει και η επένδυση του Ελληνικού, δεν πρόκειται να πατήσει στον αιώνα τον άπαντα επενδυτής στην Ελλάδα.

 

 

B MEROS

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν την επένδυση για το Ελληνικό

Την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει κάθε αναγκαία κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να εκκινήσει ταχύτατα η υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό εξέφρασε το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, το οποίο συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε κατά πληροφορίες, μετά τη νέα αναβολή λήψης απόφασης επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ), η επόμενη συνεδρίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη. Σε ανακοίνωσή του το Πολιτικό Συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές  αποφάσεις, ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς. Το όργανο του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η επένδυση θα συμβάλλει καίρια στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης, αλλά και στην επιτάχυνση της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. 

Στο μεταξύ, τον… τόνο των συζητήσεων έδωσε ο Στέργιος Πιτσιόρλας,  ο οποίος μιλώντας στον Real fm ξεκαθάρισε ότι «την Τρίτη θα ολοκληρωθεί η διαδικασία» διευκρινίζοντας ότι η αναβολή δόθηκε για λόγους διαδικαστικούς. «Θεωρώ ότι ο θόρυβος όλος είναι υπερβολικός. Είναι υπερβολικός και τραβιέται από τα μαλλιά» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Πιτσιόρλας είπε ότι «Όλοι ξέρουμε ότι όλο αυτό το θέμα με την επένδυση στο Ελληνικό κουβαλάει μία ιστορία πίσω της. Και εντάσεις και ενστάσεις και προβλήματα. Είναι, λοιπόν, λογικό να χρειάζεται χρόνος ούτως ώστε να καταλήξουμε μέσα από ομαλές διαδικασίες σε μία απόφαση με ευρύτατες συναινέσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κάνουμε τα πράγματα με εντολές και χωρίς να τηρούμε όλες τις διαδικασίες και χωρίς να εξαντλούμε τα περιθώρια διαλόγου. Δεν χάθηκε ο κόσμος για μία εβδομάδα” .Και προσέθεσε: ” Θεωρώ ότι είναι υπερβολικά όσα ακούγονται για ένα θέμα δύσκολο και είναι ένα κακό δείγμα και από την αντιπολίτευση αλλά και από μερίδα του Τύπου. Αν είναι δυνατόν να παρακάμπτονται θεσμοί όπως το ΚΑΣ ή αν είναι δυνατόν αυτοί οι θεσμοί να λειτουργούν μέσα σε αυτό το κλίμα και να ζητείται από την κυβέρνηση να δίνει εντολές τι πρέπει να κάνει το ΚΑΣ. Αν είναι δυνατόν».

Και ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης τοποθετήθηκε. Οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή για το θέμα που έχει ανακύψει με το ΚΑΣ και το Ελληνικό, ενώ χαρακτήρισε «υποκριτική» τη στάση της Ν.Δ. «Σε αυτήν τη χώρα με την τεράστια παράδοση, με τον πολιτισμό -που είναι ένα κεφάλαιο ζωντανό και διαχρονικό- πρέπει να προστατεύουμε την εθνική κληρονομιά, και όχι χάριν της πολιτικής σκοπιμότητας να θέλουμε να καταλύσουμε το θεσμικό πλαίσιο. Διότι οι αρχαιολόγοι σήμερα δίνουν μια μάχη υπεράσπισης αυτής της χώρας και δεν μπορεί για καμιά πολιτική σκοπιμότητα να μηδενίζεται το έργο τους» είπε ο υπουργός για να προσθέσει: «Είναι ντροπή όσα γράφονται σήμερα, σε μια μερίδα του Τύπου, δημοσιεύματα που προσπαθούν να υπονομεύσουν μια από τις πιο αξιόλογες υπηρεσίες του ελληνικού Δημοσίου».Ο κ. Σκουρλέτης τάχθηκε υπέρ των επενδύσεων, αλλά «με κανόνες που θα ισχύουν για όλους». «Ναι στις επενδύσεις, αλλά με κανόνες που θα ισχύουν για όλους και όχι επιλεκτικά για κάποιους, επειδή κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις που είναι ψευδείς πολλές φορές» ανέφερε.

«Βροχή» οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για το Eλληνικό

Εχθρική στάση απέναντι σε κάθε είδους επένδυση χρέωσε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με το Ελληνικό.

«Ελληνικό, επενδύσεις από το Κατάρ, Unilever, Σκουριές, Αφάντου, Κασσιόπη. Ο κ. Τσίπρας δεν θέλει, δεν ξέρει και δεν μπορεί. Είναι σε αδυναμία να προχωρήσει την εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό, εμποδίζοντας τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση περαιτέρω επενδύσεων, την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας, τη βελτίωση της ζωής των Ελλήνων» ανέφερε και πρόσθεσε: «Και καλά, ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή. Δεν μπορεί να αποπέμψει ούτε τον κ. Καμμένο… δεν έχει τη δύναμη να αποπέμψει ούτε τη γγ του υπουργείου Πολιτισμού και επικεφαλής του ΚΑΣ;». Για την οικονομία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. υποστήριξε ότι χθες άλλος ένας υπουργός απέδειξε πως η κυβέρνηση είναι εκτός πραγματικότητας. Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ. Τσακαλώτου ότι βλέπει περισσότερες επενδύσεις από όσες αντέχουμε, την ώρα που -όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ- μεγάλες επιχειρήσεις με ιστορία στην Ελλάδα κλείνουν τα εργοστάσιά τους και αποχωρούν.

«Θέλει ή όχι ο κ. Τσίπρας την μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό;» διερωτάται με δήλωσή του ο εκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης. «Μπορεί ή όχι να ξεπεράσει τις μεγάλες αντιστάσεις που υπάρχουν στο κόμμα του και την Κοινοβουλευτική του Ομάδα; Που με κάθε ευκαιρία και με διάφορες αφορμές, αξιοποιώντας τον χαώδη κρατικό μηχανισμό και τις δημόσιες υπηρεσίες που κυριαρχούνται και αξιοποιούνται από τα διορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να καθυστερήσουν και να ματαιώσουν τελικά την επένδυση. Τα ερωτήματα γίνονται πιο επιτακτικά μετά και την περιπέτεια με την επένδυση στις Σκουριές, όπου τα κυβερνητικά στελέχη και υπουργοί ενήργησαν κατά το ίδιο εχθρικό για τις επενδύσεις τρόπο. Τα μηνύματα που στέλνονται κάθε τόσο σε υποψήφιους ξένους επενδυτές είναι δυστυχώς εξόχως αρνητικά».

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τις εξελίξεις που αφορούν στην επένδυση στο Ελληνικό εξαπέλυσε το Ποτάμι. Σχολιάζοντας την αναβολή για τρίτη φορά χθες της συνεδρίασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το Ελληνικό το Ποτάμι αναφέρει: Οι μήνες περνούν, τα χρόνια περνούν οι δημόσιες υπηρεσίες συνεδριάζουν και ξανασυνεδριάζουν, η μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα, παραμένει παγωμένη. Ο πρωθυπουργός καλεί τους επενδυτές που έδιωχνε μέχρι χθες να έρθουν στην Ελλάδα, η κυβέρνηση λέει ότι θέλει να προχωρήσει το έργο στο Ελληνικό και δηλώνει δυσαρεστημένη από τις καθυστερήσεις, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Είναι όμως η κυβέρνηση που προΐσταται των δημόσιων υπηρεσιών κι αυτή που δείχνει παντελώς ανίκανη να ξεμπλοκάρει τις διαδικασίες με κίνδυνο τη ματαίωση της επένδυσης.

 

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/303231-E-chora-sto-eleos-ton-archaiologon-ton-poleodomon-kai-ton-dasarchon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...