Η Bank of America αύξησε τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Η Bank of America αύξησε τις τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες

Οι θετικές εξελίξεις συνεχίζονται για τις ελληνικές τράπεζες, με φόντο τις πληροφορίες για επιτυχή ολοκλήρωση των τεστ αντοχής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.  Όπως έγινε γνωστό, η Bank of America Merrill Lynch, προχώρησε σε σημαντική αύξηση των τιμών στόχων των Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η τιμή στόχος για την Alpha Bank ανεβαίνει στα 1,60 ευρώ από 1,36 ευρώ, για την Eurobank στο 1,14 ευρώ από 0,65 ευρώ και για την Εθνική στα 0,32 ευρώ από 0,25 ευρώ. Για την Τράπεζα Πειραιώς η τιμή στόχος μειώνεται στα 3,23 ευρώ, από 3,26 ευρώ πριν. Στις προοπτικές, αναβαθμίζει την Eurobank και την Εθνική σε ουδέτερη (neutral), ενώ για Alpha και Πειραιώς  κρατά την σύσταση για υποαπόδοση (underperform).

Σύμφωνα με την αμερικάνικη τράπεζα και οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα περάσουν τα τεστ αντοχής, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες, όπως αν και πόσα κεφάλαια θα χρειαστούν.

Σύμφωνα με τους αναλυτές από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, παραμένει το ζήτημα των κόκκινων δανείων, ωστόσο η νέα δέσμη εργαλείων της Κομισιόν για τη μείωση τους, μπορεί βελτιώσει την κατάσταση χωρίς να χρειαστούν νέες παρεμβάσεις.

Τέλος, η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι οι αναβαθμίσεις της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας υποστηρίζονται από την συγκέντρωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων σε δάνεια προς εμπόριο και υπηρεσίες, τομείς που ανακάμπτουν. Αυτό εκτιμάται ότι θα βοηθήσει στην αποπληρωμή τους.  Σύμφωνα με τους αναλυτές θα λειτουργήσει υπέρ των τράπεζων, ώστε να αποδώσουν πιο σημαντικές και λιγότερο δαπανηρές εκροές από τις αναδιαρθρώσεις σε σχέση με τις άλλες τράπεζες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/329424-E-Bank-of-America-ayxese-tis-times-stochoys-gia-tis-ellenikes-trapezes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...