Η British Airways θα συνεχίσει να πετά πάνω από το Ιράκ

Η British Airways θα συνεχίσει να πετά πάνω από το Ιράκ
Η αμερικανική Federal Aviation Administration εξέδωσε οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ, έτσι ώστε να πετάνε στα 30.000 πόδια πάνω από το Ιράκ και όχι στα 20.000 πόδια

Με ανακοίνωση της η βρετανική αεροπορική εταιρία έκανε γνωστό ότι θα συνεχίσει τις πτήσεις πάνω από το Ιράκ, παρά τις ανησυχίες που γεννά η δράση των ισλαμιστών ανταρτών στο έδαφος.

Όπως μεταδίδει το BBC, ο CEO της British Airways σε δηλώσεις του έκανε λόγο ότι η εταιρία θεωρεί ασφαλείς τις πτήσεις πάνω από την αραβική χώρα.  Συμπλήρωσε μάλιστα ότι, «αν δεν το θεωρούσαμε ασφαλές, δεν θα πετούσαμε πάνω από το Ιράκ».

Πάντως η ΒΑ ανακοίνωσε ότι θα εξετάζει το ζήτημα σε ημερήσια βάση και θα λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις της.

Στον αντίποδα, η Qantas είναι η πιο πρόσφατη αεροπορική εταιρία που ανακοίνωσε τη διακοπή των πτήσεων της πάνω από τον εναέριο χώρο του Ιράκ.

Επίσης η αμερικανική Federal Aviation Administration (FAA) εξέδωσε οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρίες των ΗΠΑ, έτσι ώστε να πετάνε στα 30.000 πόδια (9,1 χιλιόμετρα) πάνω από το Ιράκ και όχι στα 20.000 πόδια (6,1 χιλιόμετρα) που ίσχυε με βάση προηγούμενη οδηγία της.

ΔΙΕΘΝΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...