Η Digea… σβήνει το Mega

Η Digea… σβήνει το Mega

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Πέμπτη 05/05/2016 – 15:05

Η Digea… σβήνει το Mega

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ – ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ – ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ – ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ

Διαστάσεις χιονοστιβάδας λαμβάνουν τα προβλήματα του τηλεοπτικού σταθμού Mega, καθώς η ιδιοκτήτρια εταιρεία του δέχεται από παντού τελεσίγραφα. Από τη Digea ότι θα προχωρήσει, λόγω χρεών, σε διακοπή εκπομπής σήματος, από την κυβέρνηση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξουν οι όροι για τις νέες άδειες και από τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να διασφαλιστεί η μελλοντική λειτουργία του καναλιού και από τις τράπεζες που ζητούν αξιόπιστο σχέδιο διάσωσης και πληρωμή δανείων.

Από το λογιστήριο του Τηλέτυπου οφείλουν να καταβληθούν εδώ και τώρα περίπου 28 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στη λειτουργία της επιχείρησης αλλά και του τηλεοπτικού σταθμού Mega, όμως με τους τραπεζικούς λογαριασμούς μπλοκαρισμένους από τις τράπεζες χρειάστηκε… εξωτερική βοήθεια από μετόχους προκειμένου να πληρωθεί ακόμη και το δώρο του Πάσχα η μη καταβολή του οποίου συνιστά ποινικό αδίκημα.

Οι μέτοχοι δηλώνουν ότι καταβάλλουν προσπάθειες διάσωσης ενώ τυπικά εκκρεμεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στη γενική συνέλευση το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όμως τα προβλήματα σωρεύονται καθημερινά. Σύμφωνα με πληροφορίες, προειδοποιητική επιστολή στο MEGA έστειλε και η πάροχος ψηφιακού σήματος Digea, η οποία ενημερώνει ότι από την 1η Μαΐου είναι υποχρεωμένη να ξεκινήσει σταδιακά την υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος, διαδικασία η οποία θα καταλήξει τις επόμενες ημέρες στην οριστική διακοπή.

Το κανάλι δεν έχει πληρώσει την εταιρεία-πάροχο του ψηφιακού σήματος τους τελευταίους έξι μήνες. Από την Κυριακή το σήμα του MEGA χάνει την ψηφιακή του ποιότητα, μέχρι σταδιακά να σβήσει τελείως. Οι τηλεθεατές αρχικά δεν θα αντιληφθούν τη δια­φορά, αυτή ωστόσο, προοδευτικά θα γίνει ορατή από τους πάντες.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Την ίδια ώρα οι τράπεζες παραμένουν ανυποχώρητες και συνεχίζουν το μπλοκάρισμα των λογαριασμών του καναλιού, όπου, κατά πληροφορίες, υπάρχει ρευστότητα άνω των 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα συνεχίζονται και οι διεργασίες μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι έχουν έρθει σε συμφωνία μεταξύ τους για να προχωρήσουν στην αύξηση κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η νέα συμφωνία προβλέπει ότι η πλευρά Βαρδινογιάννη θα συμμετάσχει με 5 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 5 εκατ. θα δοθούν από την πλευρά Μπόμπολα, ενώ το επενδυτικό σχήμα υπό τον κ. Θεοχάρη Φιλιππόπουλο θα εισφέρει στην αύξηση 10 εκατ. ευρώ. Οι τράπεζες ωστόσο συνεχίζουν να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους, τουλάχιστον μέχρι να διαπιστώσουν ότι οι διαβεβαιώσεις υλοποιούνται.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Οι εργαζόμενοι στο κανάλι προχωρούν σε κυλιόμενες στάσεις εργασίας από την Τετάρτη ως την ερχόμενη Δευτέρα 9 Μαΐου ζητώντας τα δεδουλευμένα τους. Έχοντας πληρωθεί μόνο μέρος του μισθού τους για το μήνα Μάρτιο αποφάσισαν για τις επόμενες ημέρες να πραγματοποιούν κυλιόμενες στάσεις εργασίας στις ενημερωτικές ζώνες του προγράμματος του σταθμού.

Λόγω των στάσεων εργασίας δεν μεταδόθηκε το βραδινό δελτίο της Τετάρτης ενώ το ίδιο συνέβη το πρωί της Πέμπτης. Την Παρασκευή, η απόφαση των εργαζομένων για απεργία θα ισχύσει από τις 12 έως τις 4 το μεσημέρι.

Έχει οριστεί συνάντηση των εργαζομένων την ερχόμενη Δευτέρα το μεσημέρι για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Βέβαια αν στις επόμενες ημέρες, καταβληθούν οι οφειλές προς τους εργαζομένους, τότε αυτοί θα σταματήσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Από τη δική του πλευρά, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς ανακοινώντας το πρωί της Πέμπτης την έναρξη της διαδικασίας για την αδειοδότηση ανέφερε ότι το αίτημα αναστολής του Mega κατά της διαδικασίας χρησιμοποιεί την επιχειρηματολογία της ΝΔ κατά της διαγωνιστικής διαδικασίας.

«Ακούστηκε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου σχετικά με τους εργαζόμενους. Δεν μπορεί όμως οι ίδιοι να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Δεν μπορεί να αλλοιωθεί ο διαγωνισμός επειδή κάποιος ενδιαφερόμενος δεν έχει ταμειακά διαθέσιμα. Το να ζητάν να τους μοριοδοτήσουμε ή να ζητάν άλλα προνόμια ουσιαστικά αποτελεί αλλοίωση» συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς και τόνισε «Όταν δεν πληρώνεις καλύτερα να περιφέρεις την λύπη σου γι’ αυτό και όχι για το τίμημα της άδειας».

Πάντως, προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις άδειες αποτελεί οι υποψήφιοι να είναι ενήμεροι σε ό,τι αφορά τις δανειακές τους υποχρεώσεις. Το MEGA δεν είναι ενήμερο και οι μέτοχοι πρέπει να δώσουν τα 22,5 εκατ. της αύξησης για να ρυθμίσουν με τις τράπεζες τα δάνεια της Τηλέτυπος.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...