Η goth σκηνή έχει γενέθλια στο Λονδίνο!

Η goth σκηνή έχει γενέθλια στο Λονδίνο!
Η Βρετανική Βιβλιοθήκη ετοιμάζει ένα μεγάλο επετειακό αφιέρωμα για τα 250 χρόνια γοτθικής παράδοσης.
Το φθινόπωρο όλα τα σκοτεινά παιδιά της νύχτας πρόκειται να βγουν από τις σκιές τους… Αφορμή, το μεγάλο αφιέρωμα που ετοιμάζει η Βρετανική Βιβλιοθήκη στη γοτθική παράδοση και ειδικότερα σε όλες τις διαφορετικές εκφράσεις που παίρνει μέσα από διάφορες μορφές τέχνης -όπως τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο, τη μόδα, τη μουσική και τη ζωγραφική.

Διακόσια πενήντα χρόνια μετά την έκδοση του «The Castle of Otranto» του Horace Walpole, βιβλίο το οποίο θεωρείται το πρώτο γοτθικό μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε ποτέ, η έκθεση «Terror and Wonder: The Gothic Imagination» καλεί να εμφανισθούν από τα σκοτάδια τους αγαπημένοι σκοτεινοί ήρωες, όπως ο Δράκουλας του Bram Stoker, ο Φρανκενστάιν της Mary Shelley, ο Τζέκιλ και Χάιντ του Robert Louis Stevenson, αλλά και οι ζωγραφικές εικόνες του Blake και του Fuseli και οι σύγχρονοι απόγονοι της γοτθικής παράδοσης:

η Angela Carter, ο Mervyn Peake, οι Chapman Brothers και ο Stanley Kubrick. Συνοδευτικά με την έκθεση της Βρετανικής Βιβλιοθήκης, το BBC Four ετοιμάζει ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην gothic φαντασία και τα σκοτεινά πλάσματά της. Βγάλτε τις μαύρες καμπαρντίνες λοιπόν και τα μαύρα μολύβια σας για το πιο γκοθ λονδρέζικο φθινόπωρο…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...