Η Microsoft άφησε πίσω το «9» και παρουσίασε τα Windows 10

Η Microsoft άφησε πίσω το «9» και παρουσίασε τα Windows 10
Windows 10 θα ονομάζεται τελικά το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, η οποία προτίμησε να… αποφύγει τον αριθμό 9 καθώς σχεδιάζει την επόμενη μέρα μετά την υπάρχουσα έκδοση, τα Windows 8.

Σύμφωνα με την πρώτη παρουσίαση του νέου συστήματος που έγινε σήμερα Τρίτη, τα Windows 10 θα λειτουργούν σε μεγάλο φάσμα συσκευών, όπως έξυπνα κινητά, ταμπλέτες, φορητούς και σταθερούς υπολογιστές και κονσόλες Xbox.

Η Microsoft δέχτηκε δριμύτατη κριτική από τους χρήστες των Windows 8, καθώς ουσιαστικά προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύστημα που θα ήταν λειτουργικά βολικό για ταμπλέτες και υπολογιστές νέες γενιάς με οθόνες αφής.

Ωστόσο, το εγχείρημα αποδείχτηκε αποτυχημένο, καθώς η αγορά της ταμπλέτας ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από ανταγωνιστές της Microsoft, ενώ την ίδια στιγμή ελάχιστοι φορητοί υπολογιστές διαθέτουν οθόνες αφής, όντας μάλιστα πολύ ακριβοί για το μέσο χρήστη.

Απόδειξη των αδυναμιών των Windows 8 είναι ότι πολλοί χρήστες των προϊόντων της Microsoft έχουν μείνει πιστοί στα παλαιότερα Windows 7 ή ακόμα και στα Windows XP, παρά το γεγονός ότι τα XP δεν εξυπηρετούνται πλέον με ενημερώσεις ασφαλείας.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...