Η UEFA τιμάει τον Άγγελο Χαριστέα για το γκολ στον τελικό του EURO 2004

Τρίτη 07/06/2016 – 15:56Eίναι δίχως αμφιβολία το πιο μεγάλο γκολ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στις 4 Ιουλίου 2004 όλη η Ελλάδα πανηγύρισε το γκολ του Άγγελου Χαριστέα στον τελικό του Euro 2004 και η UEFA το θυμήθηκε 12 χρόνια μετά.
Στο αφιέρωμα της η UEFA κάνει μία μικρή αναδρομή στην πορεία της Εθνική και δίνει το λόγο στους πρωταγωνιστές εκείνης της βραδιάς.
Ο Άγγελος Χαριστέας μιλώντας για αυτό το γκολ είπε: “Πρέπει να παραδεχτώ ότι έχω δει το συγκεκριμένο γκολ αρκετές φορές κατά τύχη στην τηλεόραση. Όταν το ξαναφέρνω στο μυαλό μου θυμάμαι ότι ήμουν μόνος μέσα στην περιοχή, χωρίς αντιπάλους κοντά μου.
Σκέφτομαι αυτό το γκολ αρκετά, ειδικά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Μου δίνει ώθηση και με βοηθάει ψυχολογικά. Ακόμα και σε πενήντα χρόνια από τώρα, όλοι θα θυμούνται ότι έβαλα ένα γκολ το οποίο έκανε την Ελλάδα πρωταθλήτρια της Ευρώπης. Γράψαμε ιστορία”
Από την πλευρά του ο Ότο Ρεχάγκελ τόνισε: “Ο Χάρι δεν έπαιζε αρκετά στη Βέρντερ Βρέμης. Έπρεπε να του μιλήσω, να τον ενθαρρύνω και να τον πείσω ότι είναι ικανός να πετύχει σπουδαία πράγματα. Πάντα πίστευα σε αυτόν και απέδειξε ότι είχα δίκιο. Έγινε ο σταρ του τουρνουά”. Για το γκολ του μίλησε και ο Τραϊανός Δέλλας: “Όταν σκόραρε ο Άγγελος θυμάμαι ότι είπα πως αυτό είναι! Δεν γίνεται να χάσουμε το κύπελλο”.
Από την πλευρά των ηττημένων μίλησε ο Ρικάρντο. Ο τερματοφύλακας της Πορτογαλίας στο συγκεκριμένο παιχνίδι είπε: “Προσπαθήσαμε σκληρά για να πάρουμε ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, αλλά δεν μπορούσαμε να περάσουμε το ελληνικό τείχος. Ήταν δυνατοί αμυντικά και έψαχναν μία στημένη φάση στο δικό μας μισό. Δυστυχώς για εμάς αυτό συνέβη και σκόραραν”
Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...