Η WWF Ελλάς με μήνυση που κατέθεσε ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον Σαρωνικό

Η WWF Ελλάς με μήνυση που κατέθεσε ζητά να αποδοθούν ευθύνες για τον Σαρωνικό

Η οργάνωση WWF Ελλάς κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την περιβαλλοντολογική μόλυνση που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και τη διαρροή μαζούτ. Καθώς σκοπός της οργάνωσης  είναι η προστασία του περιβάλλοντος και σαν άμεσα ενδιαφερόμενη, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής με σκοπό την υποστήριξη της κατηγορίας και την αποκατάσταση της οικολογικής ζημιάς.

Η μήνυση βασίζεται στις οδηγίες 2005/35/ΕΚ «σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων» και 2008/99/ΕΚ «σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος μέσω ποινικού δικαίου».

Ο γενικός διευθυντής της WWF Ελλάς, Δημήτρης Καραβέλλας μίλησε για τις ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν: «Αφού δεν αποτράπηκε η τραγωδία, πρέπει τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι οι ευθύνες θα αποδοθούν με παραδειγματικό τρόπο και ότι μέσα από την εξονυχιστική ανάλυση των αιτιών θα βγούμε καλύτερα προετοιμασμένοι για να προλάβουμε ή να ελέγξουμε αντίστοιχα ατυχήματα στο μέλλον».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/301675-E-WWF-Ellas-me-menyse-poy-katethese-zeta-na-apodothoyn-eythynes-gia-ton-Saroniko ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...