Θέα στη θάλασσα ή το δάσος; Πώς μειώνεται αποτελεσματικότερα το στρες;

Πέμπτη 02/06/2016 – 19:54seaviewΑν από το παράθυρο του γραφείου ή της κατοικίας σας έχετε θέα τη θάλασσα, τότε σας έχουμε καλά νέα, διότι αντιμετωπίζετε χαμηλότερα επίπεδα ψυχολογικού στρες!
Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Health and Place», η θέα της θάλασσας είναι ανώτερη και από τη θέα του πρασίνου, καθώς όσοι καθημερινά βλέπουν δάση ή πάρκα από το σπίτι τους, δεν είχαν ανάλογο όφελος στην μείωση του στρες.
Ειδικότερα, οι επιστήμονες μελέτησαν τοπογραφικά και ιατρικά στοιχεία για τους κατοίκους της πρωτεύουσας Γουέλιγκτον της Νέας Ζηλανδίας, συσχετίζοντας τη θέα που είχε ο καθένας, με το επίπεδο του στρες του. Ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο εισοδήματος και άλλες παραμέτρους, η θέα της θάλασσας φάνηκε να συσχετίζεται θετικά με μια πιο ήρεμη ψυχική κατάσταση.
Πάντως οι επιστήμονες είναι ασαφείς για το κατά πόσο η θέα μιας λίμνης ή ενός ποταμού μειώνει εξίσου το στρες, όσο η θέα του ωκεανού ή της θάλασσας…
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...