Θέλεις να βγεις για φαγητό και είσαι σε δίαιτα; Μάθε τι μπορείς να κάνεις…

Θέλεις να βγεις για φαγητό και είσαι σε δίαιτα; Μάθε τι μπορείς να κάνεις…

Κατηγορία

kchalkiadakis
Πέμπτη 11/02/2016 – 23:32

Θέλεις να βγεις για φαγητό και είσαι σε δίαιτα; Μάθε τι μπορείς να κάνεις…

Είσαι σε δίαιτα αλλά ταυτόχρονα και καλεσμένη για φαγητό; Κι ενώ από την μία το σκέφτεσαι για να μην χαλάσεις την δίαιτα σου από την άλλη θες πολύ να πας να συναντήσεις την παρέα σου. Δεν χρειάζεται να προβληματίζεσαι και φυσικά ούτε να κλειστείς μέσα στο σπίτι. Υπάρχουν κάποια μικρά μυστικά, που αν τα ακολουθήσεις και κανείς δεν θα καταλάβει ότι είσαι σε δίαιτα και εσύ δεν θα κλειστείς σπίτι.

Ποια είναι αυτά τα χρήσιμα διατροφικά τιπς;

1.    Φάε κάτι από το σπίτι

Μην κάτσεις στο τραπέζι πεινασμένη, γιατί θα παρασυρθείς. Δοκίμασε, πριν βγεις για φαγητό, να φας κάτι ελαφρύ και υγιεινό.

2.    Πιες νερό

Ένα γνωστό τρικ, που, όμως, πιάνει πάντα, είναι να «φουσκώσεις» με νερό. Ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα μπορεί να μειώσει σημαντικά την όρεξη και να περιορίσει την πρόσληψη μεγαλύτερης ποσότητας από αυτή που χρειαζόμαστε.

3.    Διάλεξε προσεκτικά τα ορεκτικά

Για παράδειγμα, ως ορεκτικό, προτίμησε ένα πιάτο χορταστική σούπα και απόφυγε τα τηγανητά. Αν, πάλι, λόγω καλοκαιριού, δεν θέλεις να φας σούπα, μπορείς να παραγγείλεις χόρτα ή σπανακόπιτα.

4.    Ξεκίνησε με τη σαλάτα

Ένας έξυπνος τρόπος για να γλυτώσεις τις περιττές θερμίδες είναι να ξεκινήσεις με τη σαλάτα. Προσοχή, όμως! Η χωριάτικη σαλάτα, ειδικά σε συνδυασμό με το ψωμί, είναι αρκετά παχυντική. Η καλύτερη επιλογή είναι η μαρουλοσαλάτα ή αγγουροντομάτα.

5.    Προτίμησε κοτόπουλο

…αντί για μπιφτέκια ή κεφτεδάκια. Καλό είναι να αποφεύγεις φαγητά που περιέχουν κρέας ή κιμά. Για λιγότερες θερμίδες, μπορείς να επιλέξεις κάτι με χαμηλά λιπαρά, όπως κοτόπουλο φιλέτο ψητό.

6.    Όλα στο …πιάτο!

Μην πέσεις στην παγίδα να «τσιμπάς» από την πιατέλα, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο πως θα παρασυρθείς. Καλύτερα πρώτα να συγκεντρώσεις  το γεύμα στο πιάτο σου, ώστε να μπορέσεις να ελέγξεις την ακριβή ποσότητα του φαγητού που θα καταναλώσεις.

7.    Θέλει… τρόπο!

Μπορείς να φας το φαγητό που επιθυμείς, αρκεί να έχει μαγειρευτεί με τον σωστό τρόπο. Για παράδειγμα, αντί για χταπόδι κρασάτο ή ξιδάτο, προτίμησε χταπόδι ψητό, ή αντί για μύδια τηγανητά ή σαγανάκι, παράγγειλε μύδια βραστά.

8.    Καλύτερα να μιλάς παρά να …μασάς!

Τέλος, επικεντρώσου στις κοινωνικές συναναστροφές. Το μόνο σίγουρο είναι πως μια ενδιαφέρουσα  συζήτηση θα αποσπάσει την προσοχή σου από το φαγητό και θα σε κάνει να περάσεις ευχάριστα!

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...