Θέλετε να αδυνατίσετε; Φάτε μαύρη σοκολάτα!

Θέλετε να αδυνατίσετε; Φάτε μαύρη σοκολάτα!

Σοκολάτα. Ένας γλυκός πειρασμός που τρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Πολλές φορές όμως ενώ την επιθυμείτε δεν την τρώτε γιατί γνωρίζετε ότι σας παχαίνει. Είναι όμως έτσι; Όλες οι σοκολάτες παχαίνουν και θεωρούνται κακά λιπαρά για τον οργανισμό σας;

Η μαύρη σοκολάτα με 70% κακάο όχι μόνο είναι φιλική για την καρδιά αλλά μας βοηθά να παραμείνουμε και αδύνατοι. Οι ελάχιστα επεξεργασμένες σοκολάτες περιέχουν μια μακρά λίστα θρεπτικών συστατικών αλλά και αντιοξειδωτικών.

Από τη στιγμή που δεν περιέχει στερεά γάλακτος, ζάχαρη και σιρόπι, είναι ένα εξαιρετικό σνακ, το οποίο μπορεί να κάνει τη ζυγαριά σας να δείξει λιγότερα κιλά.

Πώς σας βοηθά;

•    Περιορίζει τις λιγούρες
Η έντονη λαχτάρα για γλυκά είναι σημάδι χαμηλού σακχάρου στο αίμα. Η περιστασιακή απόλαυση μαύρης σοκολάτας είναι ένας τρόπος να σταθεροποιήσετε το επίπεδο της γλυκόζης. Η σοκολάτα σε μια μικρή ποσότητα θα σας βοηθήσει να μείνετε στο διατροφικό σας πλάνο, μειώνοντας τις πιθανότητες υπερφαγίας.

•    Καταστέλει την όρεξη
Αυτή κι αν είναι έκπληξη! Η μαύρη σοκολάτα περιέχει μια μικρή ποσότητα φυτικών ινών, οι οποίες διατηρούν την καρδιά και το έντερο υγιή. Οι φυτικές ίνες περνούν και από το στομάχι, με αποτέλεσμα να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι. Αν και υπάρχουν καλύτερες πηγές φυτικών ινών, όπως η βρώμη και τα φυλλώδη λαχανικά, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να θεωρηθεί μια εξίσου σημαντική τροφή προέλευσης

•    Μειώνει το λίπος
Η σοκολάτα έχει τη δυνατότητα να βοηθά στον περιορισμό του λίπους και να προωθεί ένα καλοσχηματισμένο σχήμα σώματος. Η μαύρη σοκολάτα περιέχει φλαβονόλες, οι οποίες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενας συγκεκριμένος τύπος φλαβονολών, η επικατεχίνη σας βοηθά να κάψετε περισσότερο λίπος, διατηρώντας δυνατή την καρδιά σας.

•    Μειώνει το στρες
Οι σοκολάτες είναι ένα σημαντικό αγχολυτικό. Τρώγοντας ένα ή δύο τετράγωνα μαύρης σοκολάτας την ημέρα σας, η διάθεσή σας ανεβαίνει και το μυαλό σας χαλαρώνει. Το άγχος είναι μία από τις κύριες αιτίες της αύξησης βάρους, με τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης να αυξάνουν την όρεξη σας.

Τρώγοντας σοκολάτα σταθεροποιείται η  διάθεσή σας με την απελευθέρωση ενδορφινών στον εγκέφαλο, που σας κάνουν χαρούμενους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...