Θέλετε να αποκτήσετε το IQ του Αϊνστάιν; Υπάρχει ένα μυστικό που κρύβεται στην κουζίνα σας

Θέλετε να αποκτήσετε το IQ του Αϊνστάιν; Υπάρχει ένα μυστικό που κρύβεται στην κουζίνα σας
Λύνετε συνεχώς στα σταυρόλεξα και σπαζοκεφαλιές προκειμένου να «ενεργοποιήσετε» τα κύτταρα του εγκεφάλου σας; Επιθυμείτε να αποκτήσετε το IQ του Αινστάιν και όμως…. δεν τα καταφέρνετε;
Εχετε σκεφθεί ποτέ πως το μυστικό της βελτίωσης της αντίληψης και της μνήμης μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα; Και όμως… Υπάρχει ένα ρόφημα που κάνει «θαύματα», όχι μόνο στην υγεία, αλλά και στις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, το πράσινο τσάι βοηθά στην καλύτερη επικοινωνία των διαφόρων περιοχών του εγκεφάλου, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντικές βελτιώσεις σε ασκήσεις μνήμης σε άτομα που καταναλώνουν πράσινο τσάι.

Οπως αναφέρει το Onmed, με τη βοήθεια της μαγνητικής απεικόνισης, οι επιστήμονες κατέγραψαν σημαντική αύξηση στις συνάψεις των νευρώνων μεταξύ του πλευρικού και του πρόσθιου φλοιού του εγκεφάλου.

Προηγούμενες έρευνες είχαν αποδείξει τις ευεργετικές ιδιότητες του πράσινου τσαγιού για την υγεία μας, αλλά η συνεισφορά του στους μηχανισμούς των νευρώνων του εγκεφάλου δεν ήταν γνωστές μέχρι τώρα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Psychopharmacology.

ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...