Θέλουν να θάψουν το πόρισμα για το καρτέλ στα δημόσια έργα

Θέλουν να θάψουν το πόρισμα για το καρτέλ στα δημόσια έργα

Κατηγορία

panteliszagorianitis
Πέμπτη 31/03/2016 – 11:19

δημόσια έργα

ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ– ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KONTRA NEWS                 

Μπαράζ πιέσεων από ισχυρά ντόπια και ξένα συμφέροντα δέχονται κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να μην δημοσιοποιηθεί το πόρισμα – φωτιά για το καρτέλ στα δημόσια έργα που θα προκαλέσει μπαράζ ποινικών διώξεων και επιβολή προστίμων μαμούθ που μπορεί να φτάσουν και τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ σε βάρος τριών κορυφαίων ελληνικών κατασκευαστικών ομίλων και ενός γαλλικού μεγαθηρίου.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας kontra news πρόκειται για γιγαντιαίο πολιτικό σκάνδαλο που παρουσιάζει δημόσιο ενδιαφέρον γιατί ο κρατικός κορβανάς ζημιώθηκε με δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ από τους μεγάλους κλεφτοεργολάβους που για δεκαετίες ολόκληρες έστηναν τους διαγωνισμούς στα μεγάλα δημόσια έργα εκτινάσσοντας τις τιμές στο τριπλάσιο ακόμα και το τετραπλάσιο της πραγματικής τους αξίας.

Το καρτέλ έσπασε όταν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ανέκριναν ξεχωριστά κορυφαία στελέχη των κατασκευαστικών ομίλων, ενώ παράλληλα συγκέντρωσαν και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που τεκμηρίωναν με μεγάλη απάτη που συντελέστηκε σε βάρος του δημοσίου.

Οι τρεις μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι που λειτουργούσαν με πρακτικές καρτέλ στήνοντας όλους τους διαγωνισμούς δεν ζημίωσαν μόνο το ελληνικό δημόσιο. Ανάγκασαν τις περισσότερες τεχνικές εταιρείες που βρίσκονταν εκτός συστήματος διαπλοκής να κλείσουν αφού το σύνολο των έργων περνούσε στο καρτέλ το οποίο… εντελώς τυχαία διαπλέκεται και με πανίσχυρα εκδοτικά συγκροτήματα.

Το πόρισμα – φωτιά φυλάσσεται σαν επτασφράγιστο μυστικό στα συρτάρια της Επιτροπής Ανταγωνισμού αφού οι πιέσεις των διαπλεκόμενων εργολάβων και κάποιων νταλαβεριτζήδων πολιτικών είναι ασφυκτικές.

Οι εργολάβοι απειλούν μάλιστα να κλείσουν τις εταιρείες σε περίπτωση δημοσιοποίησης του πορίσματος γιατί τα πρόστιμα που θα κληθούν να πληρώσουν ξεπερνούν τα επτά δισεκατομμύρια ευρώ. Ισχυρές είναι οι πιέσεις και από ξένα συμφέροντα όπου στο καρτέλ συμμετείχε και μεγάλος κατασκευαστικός όμιλος από τη Γαλλία, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως όχημα για να στήνουν τους διαγωνισμούς.

Επειδή το τελευταίο διάστημα πολλά ακούγονται για εξωθεσμικά κέντρα και λομπίστες που έχουν αναλάβει εργολαβικά να θάψουν το πόρισμα για να πέσουν στα μαλακά οι κλεφτοεργαλάβοι θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι αρμόδιοι δικαστικοί παράγοντες.

Γιατί κανείς δεν μπορεί να συγκαλύψει το γιγαντιαίο αυτό σκάνδαλο ούτε να εξαφανίσει τα στοιχεία που προέρχονται από έγγραφα, τιμολόγια και καταθέσεις. Ακόμα και η καθυστέρηση δημοσιοποίησης του πορίσματος έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται τεράστια έσοδα του δημοσίου ενώ οι εμπλεκόμενοι όμιλοι εξακολουθούν να στήνουν παιχνίδια με τα δημόσια έργα και άλλες μεγάλες δουλειές.

Οι Έλληνες φορολογούμενοι που πλήρωσαν με αίμα τους στημένους διαγωνισμούς για τα μεγάλα δημόσια και ολυμπιακά έργα έχουν δικαίωμα να μάθουν την αλήθεια. Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα και να καλέσει τους αρμόδιους της Επιτροπής Ανταγωνισμού προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για την περίεργη καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση του πορίσματος που θα προκαλέσει πάταγο στην επιχειρηματική και πολιτική ζωή.

Γιατί οι κλεφτοεργολάβοι είχαν στήσει το καρτέλ σε συνεργασία με επιφανείς παράγοντες του συστήματος Σημίτη και άλλων κυβερνήσεων. Αναγκαστικά το σκάνδαλο αποκτά και πολιτικό ενδιαφέρον αφού αποκαλύπτει τις πρακτικές που εφάρμοζε τα παλιό διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας.

πρωτοσέλιδο εργολάβοι

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...