Θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ;

Θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ;
Με τον τίτλο «η Ελλάδα διακυβεύει το ευρώ», δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας του Βερολίνου Die Welt αναφέρεται στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «οι αποδόσεις των ομολόγων σκαρφαλώνουν στη θανάσιμη ζώνη. Η πρόωρη εκλογή προέδρου στην Αθήνα τρομάζει τις αγορές», ενώ «αυξάνεται ο κίνδυνος εξόδου (σ.σ. από την ευρωζώνη)».

Σε σχετικό της σχόλιο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι επόμενες εκλογικές διαδικασίες στην Ελλάδα απειλούν τις πρώτες μεταρρυθμιστικές επιτυχίες της χώρας. Οι επενδυτές χάνουν την εμπιστοσύνη τους, η απόδοση των τριετών κρατικών ομολόγων ανέρχεται στο μυθικό 8,5%, το χρηματιστήριο καταρρέει».

«Το δράμα με επίκεντρο την Ελλάδα καθιστά σαφές ότι η ευρωκρίση ζει. Η ωραία ιστορία των Μέρκελ και Σία περί νέας σταθερότητας στην ευρωζώνη παρέμεινε ένα παραμύθι», επισημαίνει η εφημερίδα.

Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για τους ευρωπαίους εταίρους, προσθέτει ο δημοσιογράφος:

«Είτε θα κρατήσουν τη χώρα -παρά τη μεταρρυθμιστική κόπωση, τα τεχνάσματα στο σχεδιασμό του προϋπολογισμού και την πολιτική κρίση με νέα δάνεια δισεκατομμυρίων και ένα νέο κούρεμα τεχνητά στην επιφάνεια, είτε θα τραβήξουν χειρόφρενο. (σ.σ. Σε αυτήν την περίπτωση) η Ελλάδα θα έπρεπε να βγει από το ευρώ. Φυσικά θα έπρεπε οι Ευρωπαίοι να στηρίξουν και στη συνέχεια τη χώρα με δισεκατομμύρια. Αλλά αυτό θα ήταν μία καλή επένδυση».



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...