Θέματα ασφάλειας της ΑΟΖ σε διευρυμένη σύσκεψη

Θέματα ασφάλειας της ΑΟΖ σε διευρυμένη σύσκεψη
Θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στην ΑΟΖ συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίας της Υπουργικής Ομάδας Χειρισμού Κρίσεων που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κέντρο Συντονισμού Ερευνας και Διάσωσης στη Λάρνακα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τον Υπουργό Αμυνας, οι Υπουργοί Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Συγκοινωνιών και Εργων, οι Αρχηγοί της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς και οι επικεφαλής του ΚΣΕΔ.

Σε δηλώσεις μετά την συνεδρία ο Υπουργός Αμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης είπε ότι στη σύσκεψη «της Υπουργικής ομάδας χειρισμού κρίσεων στην οποία έχουν ανασκοπηθεί διάφορα ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών αλλά και την επαύξηση των δυνατοτήτων της Κυπριακής Δημοκρατίας για επιτήρηση και έλεγχο της ΑΟΖ καθώς και την πραγματοποίηση αποστολών έρευνας και διάσωσης».

Πρόσθεσε ότι «έχει γίνει επίσης μελέτη των δυνατοτήτων απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για ενίσχυση της Δημοκρατίας με μέσα, για επιτήρηση και έλεγχο της ΑΟΖ. Στόχος παραμένει η ανάδειξη της Κύπρου ως περιφερειακό κέντρο εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προαγωγή της σταθερότητας, της ασφάλειας και της περιφερειακής συνεργασίας».

Σε ερώτηση τι ακριβώς χρειάζεται η Κυπριακή Δημοκρατία για να είναι άρτια εξοπλισμένη και στελεχωμένη στην περιφρούρηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ο Υπουργός Αμυνας απάντησε πως «μελετώνται οι καλύτερες δυνατές επιλογές που να εξασφαλίζουν την προώθηση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Είναι θέματα που έχουν συζητηθεί στην σύσκεψη και δε μπορώ να προβώ σε οποιαδήποτε λεπτομερή αναφορά» είπε.

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros ο Υπουργός απάντησε πως «το ζήτημα παρακολουθείται και δεν κρίνω σκόπιμο να γίνει οποιαδήποτε δήλωση επ’ αυτού».

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...