Θέμης Σοφός: Νομικά εσφαλμένη η δήλωση Κατσίκη

Θέμης Σοφός: Νομικά εσφαλμένη η δήλωση Κατσίκη

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρόταση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνου Κατσίκη για ανταλλαγή των 2 Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στην Αδριανούπολη, με τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν να μην εκδοθούν στην Τουρκία.

Μάλιστα, αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Θέμης Σοφός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, χαρακτήρισε τη δήλωση αυτή «βιαστική, ανεπεξέργαστη, ακαλλιέργητη και νομικά, τουλάχιστον, εσφαλμένη».

Ειδικότερα, ο κ. Σοφός δήλωσε πως “όταν κάνει κάποιος λόγο για ανταλλαγή, παραπέμπει σε αιχμάλωτο, δηλαδή σε συνθήκες εμπόλεμης σύρραξης. Δεν πρέπει κανείς να σπεύδει να κάνει πολιτική αξιοποίηση τέτοιου είδους καταστάσεων, διότι υπάρχουν και δύο ζωές εκεί μέσα στις φυλακές, Ελλήνων αξιωματικών, οι οποίοι αγωνιούν όπως και οι οικογένειές τους. Όπως ατυχής ήταν και η δήλωση του κ.Καμμένου περί ομήρων. Αυτές οι δηλώσεις περί ομήρων και ανταλλαγής, καλό είναι να μένουν στις ιδιωτικές συζητήσεις, διότι θεωρώ ότι είναι εντελώς απαράδεκτο, παραπέμπει τη συζήτηση σε όρους πολέμου, όπου εκεί μόνο βλέπουμε τους όρους “ανταλλαγή”, “αιχμάλωτος”, “όμηρος”. Εδώ έχουμε περίοδο ειρήνης”, ανέφερε μιλώντας στον «ΘΕΜΑ 104,6».

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποδοκίμασε και τις αναφορές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που επιχείρησε εμμέσως πλην σαφώς να συνδέσει τις υποθέσεις των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. 

“Στις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου υπάρχει σύγχυση δύο διαφορετικών υποθέσεων. Ο συνδυασμός αυτός έστω και κατ’ έμμεση αναφορά, παραπέμπει σε σκέψεις που δεν πρέπει να διατυπώνονται ούτε στην Ελλάδα, ούτε να οδηγηθεί η συζήτηση σε άμεση ή έμμεση διαπραγμάτευση. Ο όρος “ανταλλαγή“ είναι εντελώς αδόκιμος. Δεν έχει μόνο πρακτικά ή πραγματικά προβλήματα, αλλά προκαλεί και σοβαρές νομικές δυσχέρειες” δήλωσε ο κ.Θέμης Σοφός

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/326783-THemes-Sophos-Nomika-esphalmene-e-delose-Katsike ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...