Θανατηφόρο τροχαίο με γυναίκα οδηγό στη Σαουδική Αραβία

Θανατηφόρο τροχαίο με γυναίκα οδηγό στη Σαουδική Αραβία

Η άτυχη οδηγός έχασε τη ζωή της ενώ έκανε μαθήματα με το σύζυγό της

Μόλις λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την ανακοίνωση του βασιλιά Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, για την άρση της απαγόρευσης οδήγησης των γυναικών στο αραβικό κράτος.

Πριν κοπάσουν οι αντιδράσεις από τους φανατικούς μουσουλμάνους, συνέβη ένα μεγάλο ατύχημα, που πρόσθεσε πόντους στον προβληματισμό και σε όλους εκείνους που εναντιώνονται στην απόφαση του βασιλιά Σαλμάν. Μία γυναίκα πήγε να μάθει οδήγηση και σκοτώθηκε σε τροχαίο κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη στην περιοχή Τζέντα, κοντά στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με τις αναφορές, ήταν το πρώτο μάθημα οδήγησης της γυναίκας, το οποίο αποδείχθηκε μοιραίο.

Ο σύζυγός της δήλωσε πως η γυναίκα του έχασε τη ζωή της καθώς έσπευσε να μάθει οδήγηση ενόψει της εφαρμογής της βασιλικής απόφασης, τον Ιούνιο του 2018. Δάσκαλος οδήγησης ήταν ο ίδιος ο σύζυγός της, ο οποίος την έβαλε να οδηγήσει στους δρόμους της περιοχής που διέμεναν. Το τροχαίο συνέβη όταν η γυναίκα έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με σφοδρότητα πάνω σε διαχωριστικό μπλοκ.

Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή επί τόπου, ενώ ο σύζυγος μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο βασιλιάς Σαλμάν αποφάσισε με διάταγμα να επιτρέψει την οδήγηση γυναικών δίχως τη συνοδεία άνδρα, ξεσηκώνοντας διαμαρτυρίες, ενώ δεν έλειψαν και οι απειλές.

Το περιστατικό εξετάζεται από τις αρχές, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304124-THanatephoro-trochaio-me-gynaika-odego-ste-Saoydike-Arabia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...