«Θα βγάλω τα λεφτά μου από τις τράπεζες»: Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση του Αδωνι Γεωργιάδη

«Θα βγάλω τα λεφτά μου από τις τράπεζες»: Τι κρύβεται πίσω από αυτή τη φράση του Αδωνι Γεωργιάδη
Αρχισε για τα καλά η προεκλογική περίοδος, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι τα κομβικά επιχειρήματα έχουν ήδη αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι. Η ΝΔ επιχειρεί να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι μόλις διαφανεί πως θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές, τότε οι καταθέτες θα τραβήξουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Για να μη φορολογηθούν, για να αποφύγουν την επιστροφή στη δραχμή, γιατί φοβούνται κλπ.
Σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, τότε θα έχουμε bank run. Θα καταρρεύσουν οι τράπεζες και οι καταθέτες θα φροντίσουν θα πάρουν τα χρήματά τους για να τα γλυτώσουν. Γιατί στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιστρέψουμε στη δραχμή και να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτό θα είναι το κεντρικό προεκλογικό επιχείρημα της ΝΔ. Το αξιοπερίεργο είναι ότι αυτό το επιχείρημα δεν δείχνει προς το παρόν να το διαλαλεί και το ΠΑΣΟΚ, ο εταίρος της κυβέρνησης.

Πρώτος το είπε ο Σαμαράς

Αυτό το επιχείρημα ακούστηκε για πρώτη φορά από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Πρωθυπουργού, περί τα μέσα Σεπτεμβρίου 2014.

Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στους βουλευτές στο εντευκτήριο της Βουλής είπε ότι, «δεν θα χρειαστεί να γίνουν εκλογές και μόνο με την πιθανότητα της προκήρυξης με αυτά που έχει πει ο κ. Τσίπρας τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ», για να προσθέσει όμως ότι «δεν θα του δοθεί η ευκαιρία να το πράξει».

Το επανέλαβε βροντερά ο Αδωνις Γεωργιάδης

Στην γραμμή Σαμαρά αλλά ακόμα πιο σκληροπυρηνικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ τότε θα βγάλει τα χρήματά του στο εξωτερικό.

Η κόντρα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Βαρεμένο στην πρωινή εκπομπή του MEGA έφτασε και σε προσωπικό επίπεδο.

Αρχικά ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κρατικοποιήσει το ΤΧΣ, οι τράπεζες θα κλείσουν».

Στην συνέχεια απευθϋνθηκε στον κ. Βαρεμένο και είπε ότι αν πέσει η τωρινή κυβέρνηση θα αποσύρει τα χρήματά του από τις ελληνικές τράπεζες.

«Θα αφήσω εγώ τα λεφτά μου να τα φάει ο Βαρεμένος;», κατέληξε.

Χάος στη Βουλή με τις τράπεζες και τις καταθέσεις

Οπως ήταν φυσικό, η αντιπαράθεση για τη χρεοκοπία και τις καταθέσεις μεταφέρθηκε στη βουλή. Η πρώτη αντεπίθεση έγινε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρο Δρίτσα, ο οποίος στηλίτευσε την «κυβερνητική προπαγάνδα».

«Ο λαλίστατος κ. Γεωργιάδης, μας λέει, όπως το είχε πει και ο αρχηγός του λίγες ημέρες πριν, πως ο ελληνικός λαός θα σηκώσει τις καταθέσεις του. Πρώτος εκπρόσωπος του ελληνικού λαού, γνήσιος και αυθεντικός, ο κ. Γεωργιάδης θα σηκώσει τις καταθέσεις του. Δεν θα σας ακολουθήσουν, κύριε Γεωργιάδη. Καλείτε τους Έλληνες να συναποθάνουν…» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να υπάρχουν καταθέσεις πρέπει να υπάρχει τραπεζική πίστη. Σε όλο τον κόσμο, όταν η πίστη μειώνεται, φεύγουν και οι καταθέσεις – και όταν αυξάνεται έρχονται» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Λέτε πως θα κρατικοποιήσετε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – κάτι που απαγορεύεται απ’ τον ιδρυτικό του νόμο. Άρα θα διαρρήξετε τη συμφωνία με την Ευρώπη, στην οποία όμως βασίζεται η τραπεζική μας πίστη. Αν τηρήσετε τη συμφωνία, η τραπεζική πίστη δεν θα χαθεί. Τι θα κάνετε όμως, όταν σας πει “όχι” η Ευρώπη, όπως λέει στον Ολάντ και τον Ρέντσι; (…) Δική μου γνώμη είναι πως έχετε όντως κάποιο κρυφό σχέδιο: Θα σας πουν “όχι” και μετά θα επιχειρήσετε ένα δημοψήφισμα, σαν αυτό που παραλίγο να γίνει τον Νοέμβριο του 2011 και θα αποχαιρετήσουμε την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάρα πολύ γρήγορα» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Το ΠΑΣΟΚ «άδειασε» τον Γεωργιάδη

«Δεν αρμόζουν εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ που έρχονται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αλλά θα πρέπει να σέβονται και όλες οι πηγές τα κεκτημένα του Έλληνα πολίτη – και οι εκπρόσωποι της ΝΔ να είναι προσεκτικοί όταν μιλούν για την ελληνική Οικονομία» παρενέβη αργότερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος.

«Σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεκτές δηλώσεις περί απόσυρσης καταθέσεων υπό οιαδήποτε πολιτική εξέλιξη» συμπλήρωσε.

«Δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις καταθέσεις των Ελλήνων. Είναι ατυχέστατη η δήλωση του πρωθυπουργού, όπως ατυχής και ανεύθυνη υπήρξε η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως στη Θεσσαλονίκη» παρατήρησε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης.

Και η ΔΗΜΑΡ εναντίον Πρωθυπουργού και Γεωργιάδη

Για «μη υπεύθυνη πολιτική στάση» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και τον Άδωνι Γεωργιάδη η εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση. «Είναι σαν να λένε σε όσους έχουν καταθέσεις, πάρτε τα χρήματά σας απ’ τις ελληνικές τράπεζες γιατί μπορεί να κυβερνήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αντί να κινδυνολογεί η ΝΔ, ας φροντίσει να μην αναγκαστούν οι Έλληνες πολίτες να πληρώσουν και το τελευταίο ευρώ που έχουν στην φοροεπιδρομή» σημείωσε.

«Είπα εγώ πως θα φύγουν οι καταθέσεις αν αλλάξει η κυβέρνηση;” απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. “Δηλώνει ο Τσίπρας στη ΔΕΘ πως θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ που απαγορεύεται απ’ το Ευρωσύστημα. Αυτό θα μας βγάλει απ’ το ευρώ» συμπλήρωσε.

Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον Γεωργιάδη: Ας το κράταγε για τον εαυτό του

Στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να τοποθετηθεί για τις καταθέσεις και τις τράπεζες και δεν αρνήθηκε ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν κληθεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν απάντησε τι θα κάνει ο ίδιος με τις καταθέσεις του.

Αφού εκτίμησε πως ούτε η κυβέρνηση προβλέπεται να πέσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ να αναλαμβάνει την εξουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «δεν θα μπω σε αυτή τη συζήτηση, το τι θα επιλέξει κανείς να κάνει σε προσωπικό επίπεδο, πρέπει να το κρατάει για τον εαυτό του και να μην το δημοσιοποιεί».

Και «γυρνώντας» τη συζήτηση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει περισσότερες εξηγήσεις για το πως αντιλαμβάνεται τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περίπτωση που θελήσει να εφαρμόσει όσα λέει, γιατί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας παραμένει άμεσα εξαρτημένο από την χρηματοδότηση από την ΕΚΤ.

«Το τραπεζικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις γενικότερες εξελίξεις, ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ θα χειριστεί το τραπεζικό σύστημα θα έχει επιπτώσεις στη λειτουργία του» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέξει να κάνει πράξη αυτά τα οποία λέει και εάν κερδίσει τις εκλογές και κάνει αυτά τα οποία λέει θα υπάρξουν επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα ή δεν θα κάνει πράξη αυτά τα οποία λέει οπότε θα έχει εξαπατήσει τους Έλληνες πολίτες κάνοντας για άλλη μία φορά μία εντυπωσιακή στροφή».

Ο Αδωνις επιμένει: Ο Τσίπρας θα κάνει δημοψήφισμα για να βγούμε από το ευρώ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε σήμερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά, ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει στόχο να κάνει δημοψήφισμα με ερώτημα το ευρώ και τη δραχμή και περιέγραψε τις συνέπειες.

«Βλέπω την Αυγή που λεει σήμερα ότι είναι αντιπατριωτική πράξη να βγάλεις τα λεφτά σου στο εξωτερικό αλλά ξέρω ότι η μισή ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει τα λεφτά της έξω», είπε και συνέχισε:

«Το ξαναλέω και θα το λέω συνεχώς. Ο κ. Τσίπρας είπε ένα πράγμα στην ΔΕΘ. Ότι θα κρατικοποιήσει το ΤΧΣ. Τι δεν μας έχει πει; Τι προτίθεται να κάνει αν τους πει η Ευρώπη όχι. ‘Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά στο τι θα κάνουν όταν η Ευρώπη τους πει όχι, δημιουργείται αβεβαιότητα. Κρατικοποίηση του ΤΧΣ σημαίνει ότι είμαστε εκτός ευρωζώνης. Μόνο αν είμαστε μέσα στην ευρωζώνη θα μας χρηματοδοτήσουν. Αν δεν μας απαντήσει τώρα τι θα κάνει, τότε θα δημιουργηθεί οικονομική αβεβαιότητα.»

Όταν ρωτήθηκε επίμονα για το τι θα κάνει ο ίδιος, είπε:

«Δεν θα κριθεί το πολιτικό σύστημα από τις δικές μου 30.000 ευρώ. Υποχρεούται ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και πριν την προεδρική εκλογή να μας πει με θάρρος τι θα πει αν τους πει η Ευρώπη όχι. Τα λεφτά που έχουμε στις τράπεζες είναι λεφτα του κόπου του καθενός μας. Ο καθένας λειτουργεί για τον εαυτό του. Πλήττεται η τραπεζική πίστη. Οι βουλευτες πρέπει να ξέρουν ότι ρίχνοντας την κυβέρνηση θα μπούμε σε πολιτική περιδίνηση.»

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «Αν κάνουν δημοψήφισμα όταν μας πει όχι η Ευρώπη, σε χρόνο dt θα είμαστε στο Νοέμβριο του 2011», είπε και κατέληξε για το θέμα αυτό: «Το τι θα κάνει ο καθένας με τα δικά του τα λεφτά είναι προσωπικό θέμα. Θα κάνω ό,τι έκανα και την άλλη φορά. Είναι προσωπικό θέμα. Τα λεφτά φεύγουν από την τράπεζα όταν χάνεται η πίστη.»

Οι εκατομμυριούχοι του ΣΥΡΙΖΑ να φέρουν πίσω τα λεφτά

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για την επίμαχη δήλωσή του, ότι «αν πέσει η κυβέρνηση θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες», λέγοντας πως «χθες η κύρια Δούρου είπε ότι δεν θα εφαρμόσει το νόμο για την αξιολόγηση και ο κύριος Βίτσας να μην πληρώσει ο κόσμος τον ΕΝΦΙΑ. Αυτοί βγαίνουν και μιλάνε για την τραπεζική πίστη».

«Να φέρουν τα εκατομμυριούχα στελέχη τους από το εξωτερικό τα χρήματά τους στην Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Και η Βούλτεψη μιλάει για έξοδο καταθέσεων αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, κληθείσα να  σχολιάσει τη  δήλωση του κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που υποστήριξε ότι, αν πέσει η κυβέρνηση, θα πάρει τα λεφτά του από την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η  κ. Βούλτεψη επισήμανε ότι η αποσπασματική αναφορά γίνεται συστηματικά και αυτό, όπως είπε, είναι το ανώτατο στάδιο του γκεμπελισμού, ενώ τόνισε ότι θα είναι η τελευταία που θα δαιμονοποιήσει άποψη.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η κυβερνητική εκπρόσωπος άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Επειδή τη φασαρία όλη την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, παρακαλώ πολύ να πει ο ΣΥΡΙΖΑ στους εκατομμυριούχους του πρώτα να φέρουν αυτοί τα λεφτά τους απ” έξω που τα έχουν επενδεδυμένα σε funds και, μετά να αγωνιούν για την ελληνική οικονομία. Εμείς λέμε ότι, αν πάει σε μονομερείς ενέργειες, όπως λέει ότι θα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ και, κυρίως, οι συνιστώσες του, τότε δεν θα υπάρχει κανένα ευρώ».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...