Θα «βρέξει» κατασχετήρια μέσα στον Μάιο!

Θα «βρέξει» κατασχετήρια μέσα στον Μάιο!

Κατηγορία

kchalkiadakis
Κυριακή 08/05/2016 – 21:56

Θα «βρέξει» κατασχετήρια μέσα στον Μάιο!

Στη φόρα τα ονόματα όσων χρωστάνε πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο!

«Σκούπα» κατασχετηρίων  για να μαζέψει τα χρέη η ΓΓΔΕ!

«Γκάζι» πατάνε τα δικαστικά τμήματα των εφοριών που βάζουν μπροστά τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ληξιπρόθεσμων οφειλών από μικρούς και μεγάλους οφειλέτες του Δημοσίου! Ένα βήμα πριν από την αποστολή βρίσκονται χιλιάδες ειδοποιητήρια  κατάσχεσης, την ώρα που κυβέρνηση περνά νέες φορολογικές επιβαρύνσεις από  την βουλή. Με τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν «ξεφύγει» μέσα στα χρόνια των μνημονίων και να προσεγγίζουν  επικίνδυνα τα 88 δισ. ευρώ, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), βάζει σε εφαρμογή σχέδιο είσπραξης από τους οφειλέτες του Δημοσίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πριν φύγει ο Μάιος θα αναρτηθεί στην σχετική σελίδα της ΓΓΔΕ, στο ιντερνέτ, η λίστα με τα ονόματα των οφειλετών.

 Εντός της ζώνης «κινδύνου», βρίσκονται ακόμα και μικρόοφειλέτες των 500 ευρώ, οι οποίοι σύμφωνα με το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, βρίσκονται στις λίστες, σύμφωνα με τις οποίες θα γίνουν οι μαζικές αποστολές ειδοποιητηρίων για την κατάσχεσης μισθών και συντάξεων.

Ο στόχος δεν είναι να μαζέψει το υπουργείο τα «λίγα» που υπάρχουν στις τράπεζες, αλλά να πάρουν το μήνυμα οι οφειλέτες και κυρίως οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, ότι πρέπει να ρυθμίσουν τις οφειλές τους και να μην αγνοούν  το κάλεσμα της εφορίας.  Παράλληλα με την ίδια στόχευση, θα δημοσιοποιηθεί και η λίστα  των οφειλετών του Δημοσίου με χρέη άνω των 150.000 ευρώ.

Η ΓΓΔΕ, προχωρά σε αυτά τα μέτρα, καθώς βλέπει τα χρέη να συνεχίζουν να αυξάνονται. Μόνο το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος 2015, οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν τα 3,22 δισ. ευρώ! Οι ρυθμοί αύξησης είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί, καθώς τα ληξιπρόθεσμα που τώρα είναι 87,5 δισ. ευρώ, πριν μόλις τέσσερα χρόνια, ήταν 55,1 δισ. ευρώ!

 Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, φαίνεται ότι από τα «παλαιά» χρέη (83,8 δισ. ευρώ),  τα 8 δισ. ευρώ, ανήκουν σε δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και Δήμους. Τα 12,37 δισ. ευρώ οφείλουν πτωχευμένες επιχειρήσεις, τα 63,262 δισ. ευρώ ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ περί  τα 158 εκατ. ευρώ είναι χρέη εταιριών με πλαστά στοιχεία ή πλασματικούς κωδικούς ΑΦΜ.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...