Θα μας τρελάνουν αυτοί οι… ψαράδες!

Τετάρτη 22/06/2016 – 21:21Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro πήραν οι πολύ αγαπητοί… ψαράδες της Ισλανδίας μετά την επική νίκη τους στο 94′ επί της Αυστρίας με σκορ 2-1 δείχνοντάς της την πόρτα της εξόδου!
Φουλ επίθεση για την Αυστρία που ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην Ισλανδία για να έχει ελπίδες πρόκρισης. Όμως αν κάποιος έβλεπε το σύστημά τους που ήταν 4-5-1 δεν θα μπορούσε να καταλάβει πως μπορεί να γίνει αυτό. Πόσο μάλλον όταν ο Νταβίντ Αλάμπα ήταν σε ρόλο… σέντερ φορ!
Παρόλα αυτά οι Αυστριακοί ξεκίνησαν βλέποντας τους Ισλανδούς να έχουν δοκάρι στο 2′ όταν ο Γκούντμουσον δοκίμασε το αριστερό του πόδι αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του και η μπάλα κατέληξε στη συμβολή των δοκών. Η απάντηση από τους Αυστριακούς ήρθε στο 11′ όταν ο γκολκίπερ των Ισλανδών άργησε να απομακρύνει την μπάλα με τον Αρναούτοβιτς να φτάνει πολύ κοντά στο να την κλέψει.
Στο 15′ οι «ψαράδες» είχαν ακόμη μία ευκαιρία όταν μετά από καλή εκτέλεση κόρνερ από τον Σίγκουρσον, ο Γκούναρσον κράτησε την μπάλα εντός αγωνιστικού χώρου κάνοντας κεφαλιά-πάσα, αλλά ο Άρνασαον αστόχησε μέσα από την περιοχή. Ωστόσο, στο 18′ η Ισλανδία άνοιξε το σκορ με κάπως ασυνήθιστο τρόπο. Ο Γκούναρσον εκτέλεσε το πλάγιο, η μπάλα έφθασε στην αντίπαλη περιοχή, ο Άρνασον τη βρήκε όσο χρειάστηκε με το κεφάλι για να φθάσει στον Μπόβαρσον που βγήκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και με συρτό σουτ τον νίκησε.
Από εκεί και πέρα οι Ισλανδοί έδωσαν χώρο στους Αυστριακούς και παραλίγο να το πληρώσουν πολύ ακριβά όταν στο 35′ κέρδισαν πέναλτι όταν ο Σκούλασον τράβηξε τον Αλάμπα μέσα στην περιοχή μη αφήνοντας τον να διεκδικήσει την κεφαλιά και ορθώς ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και κίτρινη κάρτα. Όμως από τα έντεκα βήματα ο Ντράγκοβιτς αστόχησε, αφού έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Χάλορσον.
Η Ισλανδία όσο και αν απειλήθηκε μέχρι το σφύριγμα του ημιχρόνου κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της 1-0 που ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπου. Στο δεύτερο οι Αυστριακοί μπήκαν ακόμη πιο δυναμικά και πιο αποφασισμένοι και τελικά η πίεσή τους καρποφόρησε όταν στο 60′ ο Σοπφ, ο οποίος μπήκε στο 46′ στο ματς έκανε ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή, άδειασε την αντίπαλη άμυνα και με ωραίο πλασέ ισοφάρισε για την ομάδα του. Μάλιστα, στο 72′ ο ίδιος παίκτης έφτασε κοντά στο 2-1, αλλά νικήθηκε σε τετ-α- τετ.
Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Αυστριακοί ανέβαιναν ολοένα και περισσότερο αφήνοντας άδεια την περιοχή τους και αυτό έμελλε να το πληρώσουν ακριβά στην τελευταία φάση της αναμέτρησης όταν οι Ισλανδοί βγήκαν στην αντεπίθεση και έκαναν το 2-1 με τον Τραουνστάτον και πήραν μία επική νίκη που τους χάρισε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Euro.
ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ
1. Ουγγαρία 5 (6-4)
2. Ισλανδία 5 (4-3)
3. Πορτογαλία 3 (4-4)
4. Αυστρία 1 (1-4)
Πηγή: Ο Φίλαθλος

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...