«Θα σας απαγορεύσω τις ειδήσεις»!!!

Πρωτοφανής συμπεριφορά δημοτικού παράγοντα προς Μέσα Ενημέρωσης

Το δυστύχημα στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», είναι ότι κάποιοι που αποκτούν εξουσία και οφίτσια τα διαχειρίζονται ως να είναι κληροδοτήματα των προπατόρων τους.

Αγνοούν πως η εξουσία απαιτεί παιδεία και αυτογνωσία, «μέτρο» και σεμνότητα, σε κάθε περίπτωση δε, ειλικρινή και έντιμη αυτοκριτική. Οι πολιτικοί και οι πολιτικές που εφαρμόζουν, έχουν άμεσες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, με τους τελευταίους να «απολαμβάνουν» θετικά ή αρνητικά τα «απόνερα» των επιλογών τους. Η διαχείριση της εξουσίας από ορισμένους ταγούς(!) του τόπου, έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια, έχει υπερβεί την αξιοπρέπεια και έχει ευτελίσει τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη αλλά και τις υποχρεώσεις, που αντίστοιχα, ο κάθε δημόσιος άνδρας έχει…

Δεν δικαιολογούνται συμπεριφορές τσιφλικάδων και πρακτικές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καταστάσεις.

Η απαγόρευση κάλυψης δημόσιων εκδηλώσεων από δημοσιογράφους, και μόνο στη σκέψη, προσβάλλει και καταγράφει «εγκέφαλο εν τρικυμία», για αυτόν που το ξεστόμισε.

Αν κάποιοι βολεύονται να κάνουν με τις συμπεριφορές τους πισωγυρίσματα στη δεκαετία του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», οι σώφρονες έχουν υποχρέωση να τους υπενθυμίζουν το ρόλο τους και καμιά φορά να τους τραβάνε το αφτί για να ξεκαβαλήσουν το καλάμι της εξουσίας, που είναι και εύθραυστο.

Ας κρατάνε τις εμπάθειες, τις μικρότητες, τα κόμπλεξ και τις ιδιοτέλειές τους για αυστηρά προσωπική χρήση! Τα δημόσια αξιώματα είναι για ανθρώπους «υπεράνω», για πολίτες με πλήρη συνείδηση της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής τους αποστολής.

Αλλιώς, ας πάνε σπίτι τους. Δεν τους χρειαζόμαστε!

Eφημ.ΕΜΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...