«Θα χάσουν τη ζωή τους και άλλοι αθώοι» προειδοποιεί ο Μανουέλ Βαλς

Τετάρτη 15/06/2016 – 17:50Ενόσω η Γαλλία ζει με το φόβο της τρομοκρατίας, μετά τη φονική εισβολή του τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα σε κατοικία αστυνομικού, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, προειδοποιεί για νέες αιματηρές επιθέσεις στο μέλλον.
«Και άλλοι αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους», δήλωσε ο Βαλς επισημαίνοντας πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει πολλά χρόνια.
«Αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει μία γενιά», συμπλήρωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.
«Θα με κατηγορήσουν ότι προκαλώ μεγαλύτερο άγχος, αλλά η αλήθεια είναι αυτή», πρόσθεσε ο Βαλς, επαναλαμβάνοντας όσα είχε τονίσει μετά το μακελειό στο Παρίσι με τους 132 νεκρούς.
Αναφερόμενος στη δολοφονία του αστυνομικού Ζαν Μπατίστ Σαβέν και της συντρόφου του Τζέσικα Σνάιντερ στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι από τον Λαρόσι Αμπάλα, ο Βαλς απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λάθους, παρότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές από το 2013.
«Δε θα επιτρέψω να γίνει λόγος για τα παραμικρό λάθος, ούτε για την απουσία κρίσης. Βέβαια, είναι πάντα μία αποτυχία όταν δύο δημόσιοι λειτουργοί δολοφονούνται», συμπλήρωσε ο Βαλς, την ώρα που τηρείτο ενός λεπτού σιγή στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. 
«Αντιμετωπίζουμε μία παγκόσμια απειλή. Έχουμε έναν εσωτερικό εχθρό με αυτά τα άτομα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και μπορούν να λειτουργήσουν με ελάχιστα μέσα. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε όλα τα μέσα στην αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλά θα έχουμε και άλλες επιθέσεις γιατί αντιμετωπίζουμε μία τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Συρία και το Ιράκ και προβάλλεται στις χώρες μας υπό διάφορες μορφές για να καλλιεργήσει φόβο και διχασμό», τόνισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας. 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...