Θεοδωράκης: Όχι στην κατάργηση του 3% – Δεν μπορεί η Βουλή να γεμίσει με κόμματα διαμαρτυρίας

Stavros TheodorakisΟ επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε αντίθετος με ένα σύστημα «απλής και άδολης αναλογικής» σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το Ποτάμι δεν πρόκειται να συναινέσει σε έναν εκλογικό νόμο τέτοιου τύπου γιατί «η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί και όχι να διαλυθεί». «Τα όριο του 3% πρέπει να παραμείνει. Δεν πρέπει η Βουλή να γεμίσει με κόμματα διαμαρτυρίας του 1%», τόνισε μιλώντας στην ιστοσελίδα «The Toc».

Ερωτηθείς εάν θα είναι υποψήφιος αρχηγός, εφόσον ευοδωθούν οι συζητήσεις στο κέντρο, απάντησε καταφατικά. «Υποψήφιος θα είμαι. Όπως ίσως και πολλοί άλλοι. Το θέμα είναι να βρούμε τον τρόπο έτσι ώστε να έχουμε 200.000 πολίτες στην ψηφοφορία. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Ο πολλαπλασιασμός και όχι η πρόσθεση».

O κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μεταφέρει τα αδιέξοδα της στους πολίτες «με την τακτική του δημοψηφίσματος» και τόνισε: «Κυβερνώ δεν σημαίνει απολαμβάνω εξουσία, κυβερνώ σημαίνει τολμώ και παίρνω αποφάσεις. Και τέλος πάντων ας μελετήσουν, ας αποφασίσουν, ας προτείνουν κι ας αφήσουν τα πυροτεχνήματα».

Τέλος, μιλώντας για το πως θα βγει η χώρα από την κρίση, τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με τα μνημόνια, αλλά ούτε με πρόωρες εκλογές. «Τα μνημόνια από μόνα τους δεν μας βγάζουνε απ’ την κρίση. Χρειάζεται ένα new deal στην κοινωνία αλλά και στην Ευρώπη. Αλλά σε αυτή τη νέα συμφωνία θα πρέπει να πρωτοστατούν οι δημιουργικές προοδευτικές δυνάμεις και όχι οι συντεχνίες, τα συμφέροντα και οι κομματικοί μηχανισμοί», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

The post Θεοδωράκης: Όχι στην κατάργηση του 3% – Δεν μπορεί η Βουλή να γεμίσει με κόμματα διαμαρτυρίας appeared first on indicator.gr.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...