Θεοδωράκης: Ανοιχτός σε συνεργασίες με όρους

Θεοδωράκης: Ανοιχτός σε συνεργασίες με όρους
Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από τον πολιτικό στίβο εάν το Ποτάμι συγκεντρώσει χαμηλά ποσοστά στις ευρωεκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος
«Αν τα ποσοστά του Ποταμιού είναι χαμηλά θα είναι μία ήττα και δεν θα συνεχίσω. Αν ο κόσμος μου πει: Σταύρο, δεν σε πιστεύουμε, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Παράλληλα τόνισε ότι το κόμμα του είναι υπέρ των πολιτικών συνεργασιών, διευκρινίζοντας ότι η συζήτηση για τις συνεργασίες αυτές θα πρέπει να γίνει πριν από τις εθνικές εκλογές. Δεν θα περάσουμε από την κρίση στην ανάπτυξη αν δεν μάθουμε να συνεργαζόμαστε, ανέφερε.

Επεσήμανε δε, ότι στόχος να είναι το Ποτάμι τρίτο κόμμα. «Είμαστε ένα κόμμα που εγγυάται την σταθερότητα, ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να κάνει μεγάλη προσπάθεια και ένα κόμμα που είναι δίκαιο στην κριτική», τόνισε.

Αναφερόμενος στους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι πρόκειται για 42 αξιόλογα πρόσωπα που δεν έχουν μη εξαρτημένα από κόμματα, ενώ τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν θα σωθεί αν δεν μπουν νέα πρόσωπα στην πολιτική».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου περί αποχώρησης από την κυβέρνηση αν η Ελιά δεν συγκεντρώσει καλά ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, είπε: «Σε εθνικές εκλογές θα πάμε αν δει ο Σαμαράς ότι δεν τον αντέχουν τα πόδια του». Δεν νομίζω περνάνε οι απειλές του Βενιζέλου, πρόσθεσε.

Οσον αφορά το διορισμό του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να γίνεται από τον εκάστοτε πρωθυπουργό και αναφέρθηκε στην πρόταση του Ποταμιού, η οποία προβλέπει διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό, όπως έγινε στην Μεγάλη Βρετανία.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο κ.Θεοδωράκης υπογράμμισε ό τι «υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από αυτό».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...