Θεσμικές και νομικές εκτροπές δήμου Ναυπακτίας.

(Κων/νου Νούλα Ανεξ. Δημ. Συμβούλου )

 Περίεργες  καταγγελίες τελευταία και για τον κοινωνικό τομέα του Δήμου Ναυπακτίας, καταγγελίες οι οποίες δύσκολα  μπορεί ένας δημοτικός σύμβουλος και δη ανεξάρτητος, όπως είμαι εγώ, να διασταυρώσει, αφού η πρόσβαση στα στοιχεία του Δήμου είναι αδύνατη.  Αποτελούν κατά πάγια τακτική  ΄΄ προσωπικά δεδομένα ΄΄ . Και το περίεργο είναι ότι, αυτό συμβαίνει όταν ζητούνται οικονομικά στοιχεία και παραστατικά.

Στο Δήμο μας λειτουργεί το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 4071/2012 Άρθ. 2 παρ.2 και συγκεκριμένα:

΄΄Τα κοινωνικά παντοπωλεία ιδρύονται με απόφαση του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του. Η λειτουργία τους εποπτεύεται από επιτροπή διαχείρισης στην οποία εκπροσωπούνται αναλογικά με τη δύναμή τους, οι δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις και στην οποία συμμετέχει επιπλέον και προεδρεύει ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης αντίστοιχα ή οι οριζόμενοι από αυτούς αντιδήμαρχοι ή αντιπεριφερειάρχες. Η επιτροπή διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο, στην οικονομική επιτροπή έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό. Η οικονομική επιτροπή εγκρίνει με απόφασή της το διαχειριστικό απολογισμό. Η απόφαση αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου ή της περιφέρειας ΄΄.   

Στις αρχές του 2013 ο Αντιδήμαρχος κος Σταυρόπουλος, μετά από σχετική μου επίκαιρη ερώτηση,  προέβη στη σύσταση της προβλεπόμενης Επιτροπής. Στη πορεία όμως, για άλλη μια φορά, απεδείχθη ότι η  Δημοτική Αρχή του κου Μπουλέ, δεν σέβεται τις νομικές και θεσμικές της υποχρεώσεις και συγκεκριμένα:

1.Μέχρι σήμερα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κος Σταυρόπουλος παρέλειψε την Νομική και Θεσμική του υποχρέωσή του να  συγκαλεί ανά εξάμηνο την διακομματική Επιτροπή προκειμένου να προβαίνει  σε διαχειριστικό έλεγχο και σύνταξη έκθεσης πεπραγμένων.

2. Ο Δήμαρχος κος Μπουλές και πρόεδρος της Οικον.Επιτροπής, γνώστης της παράληψης αυτής, καίτοι παρήλθαν δύο εξάμηνα, δεν  υπενθύμισε στον κο Σταυρόπουλο την παραπάνω υποχρέωσή του και την αποστολή της έκθεσης του διαχειριστικού ελέγχου στην Οικ. Επιτροπή για έλεγχο . Πρόθεση ή αμέλεια;

3. Καμία απόφαση διαχειριστικού ελέγχου της παραπάνω επιτροπής δεν αναρτήθηκε  στην ιστοσελίδα του δήμου μέχρι σήμερα.

Οι παραπάνω ενέργειες-παραλείψεις εκθέτουν Πολιτικά και κοινωνικά τη Δημοτική Αρχή. Οι διακηρύξεις για πλήρη Νομιμότητα-Διαφάνεια και Έλεγχο μένουν, κατά κανόνα, απλά διακηρύξεις.  Γιατί άραγε;

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...