Θετικά σήματα από Μέρκελ για τις προτάσεις Μακρόν, αλλά υπάρχουν και εμπόδια

Θετικά σήματα από Μέρκελ για τις προτάσεις Μακρόν, αλλά υπάρχουν και εμπόδια

Μακρόν Μέρκελ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κέρδισε την υποστήριξη της Άνγκελα Μέρκελ για τα σχέδιά του να μεταρρυθμιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση δια μέσω αυτού, που η Γερμανίδα καγκελάριος χαρακτήρισε «εντατική» συνεργασία μεταξύ Παρισιού και Βερολίνου.

 Η Μέρκελ συναντήθηκε με τον Μακρόν για μίση ώρα περίπου, πριν το δείπνο των ηγετών της ΕΕ, και σύμφωνα με αξιωματούχο της Γαλλικής προεδρίας, η καγκελάριος καλωσόρισε την ομιλία του ως «οραματική» και ως επιστροφή της συν-ιδρύτριας Γαλλίας στη θέση της κινητήριας δύναμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 Η Συντηρητική πολιτικός δήλωσε, «Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις, μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας υπάρχει υψηλό επίπεδο συμφωνίας. Πρέπει ακόμα να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες, αλλά εγώ είμαι της άποψης ότι η Ευρώπη δεν μπορεί απλώς να μείνει ακίνητη αλλά πρέπει να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

 Γάλλοι αξιωματούχοι λένε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, που ξαναμίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ μετά το δείπνο, δεν προσπαθούσε να επιβάλει τις ιδέες του αλλά να δείξει και σε άλλους ότι υπάρχει κοινό συμφέρον, ενώ αναγνώρισε ότι κάποιοι θέλουν χρόνο να το αναλογιστούν.

 Μπορεί να συμφωνεί μαζί του η Μέρκελ αλλά ο κυβερνητικός συνασπισμός με τους φιλελεύθερους μπορεί να αποδειχθεί  αγκάθι, καθώς το FDP δεν θέλει παραπάνω ενοποίηση γιατί πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι κατά των Γερμανικών συμφερόντων, επιπλέον κυβερνήσεις βόρειων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως αυτές της Ολλανδίας και της Φινλανδίας είναι καχύποπτες για τις προτάσεις Μακρόν για κοινούς προϋπολογισμούς με χώρες που δεν έχουν την ίδια λιτότητα, ιδιαίτερα με χώρες του νότου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303227-THetika-semata-apo-Merkel-gia-tis-protaseis-Makron-alla-yparchoyn-kai-empodia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...