Θλίψη και στην πολιτική ηγεσία για το χαμό του Νίκου Τριανταφυλλίδη

Τρίτη 07/06/2016 – 19:42ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ  ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΠΑΛΤΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ                                                                    Απέραντη θλίψη όχι μόνο στο καλλιτεχνικό αλλά και στο πολιτικό στερέωμα έχει επιφέρει ο χαμός του σκηνοθέτη Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Με μηνύματά τους, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Πολιτισμού αλλά και το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους για το θάνατο του πολυτάλαντου καλλιτέχνη, δηλώνοντας παράλληλα την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένειά του.
«Ο πρόωρος θάνατος του Νίκου Τριανταφυλλίδη, στερεί τον χώρο του πολιτισμού από έναν πρωτοπόρο καλλιτέχνη και χαρισματικό άνθρωπο. Όσοι είχαμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε, θα θυμόμαστε πάντα το πάθος, τη δημιουργικότητα, το όραμά του για τον πολιτισμό και ιδιαίτερα για τη μουσική και τον κινηματογράφο, όπου ήταν ολόψυχα αφιερωμένος. Στην οικογένειά του και στους δικούς του ανθρώπους εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα.
Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του Νίκου Τριανταφυλλίδη, εξέφρασε και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδης Μπαλτάς.
«Ένας χαρισματικός καλλιτέχνης έφυγε σήμερα από τη ζωή. Ο Νίκος Τριανταφυλλίδης ήταν μια πολύπλευρη και πολυσχιδής προσωπικότητα, που αγάπησε και αφιέρωσε τη ζωή του σε δύο τέχνες, τον κινηματογράφο και τη μουσική. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους του», αναφέρει ο υπουργός.
Εκτενέστερη η ανακοίνωση του τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει και ένα μίνι-βιογραφικό του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
«Άνθρωπος έντονος και τρυφερός, ρομαντικός και τραχύς, ο Νίκος Τριανταφυλλίδης άφησε το δικό του στίγμα στα κινηματογραφικά και μουσικά πράγματα, αναδεικνύοντας συχνά κόσμους περιθωριακούς και cult, κρυφές και σκοτεινές πλευρές της πόλης και της αστικής ζωής, μακριά από το mainstream και την εμπορευματοποιημένη κουλτούρα, και υπήρξε μια κεντρική φιγούρα του ελληνικού underground.
Ο ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Πολιτισμού εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του Νίκου Τριανταφυλλίδη και απευθύνουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους αγαπημένους του», τονίζει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...