Θρίλερ δίχως τέλος: «Αδιανόητο μυστήριο» η εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370

Θρίλερ δίχως τέλος: «Αδιανόητο μυστήριο» η εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370

Τι έδειξαν τα αποτελέσματα μίας από τις μεγαλύτερες έρευνες στην ιστορία της αεροπορίας

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια ερευνών για την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ370 των Μαλαισιανών Αερογραμμών και η μοίρα του Boeing και των 239 επιβατών του παραμένει ένα «αδιανόητο μυστήριο και μόνο».

Σύμφωνα με την τελική έκθεση της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Μεταφορών (ATSB), η οποία ανακλήθηκε τον Ιανουάριο, επισημαίνει ότι οι Αρχές δεν είχαν καμία σημαντική απόδειξη για τις αιτίες τις εξαφάνισης ή τις ακριβής τοποθεσίας που θα μπορούσε να έχει συντριβεί.

Ο πιλότος -της πτήσης MH370 που εξαφανίστηκε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό με 239 άτομα- είχε πραγματοποιήσει παρόμοια διαδρομή στον προσομοιωτή πτήσης 6 εβδομάδες πριν τη μοιραία πτήση.

Η πτήση στον προσομοιωτή, σύμφωνα με αναφορά, ήταν αρχικά παρόμοια με εκείνη που ακολούθησε η μοιραία πτήση MH370. Οι λεπτομέρειες περιλαμβάνονται σε έκθεση 440 σελίδων από το Australian Transport Safety Bureau (ATSB) για τη μοιραία πτήση MH370, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η εξαφάνιση του μοιραίου Boeing 777 στις 8 Μαρτίου 2014 από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αεροπορίας στον κόσμο. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούσαν να καθοριστούν με ασφάλεια οι λόγοι για την εξαφάνιση μέχρι να βρεθεί το αεροπλάνο.

«Είναι σχεδόν αδιανόητο και σίγουρα κοινωνικά μη αποδεκτό ότι σε μία εποχή σύγχρονης αεροπορίας με 10 εκατομμύρια επιβάτες να ταξιδεύουν καθημερινά με αεροσκάφη, έχει εξαφανιστεί ένα τεράστιο εμπορικό αεροσκάφος και δεν γνωρίζουμε με σιγουριά τι έχει συμβεί στους επιβάτες του», αναφέρει η έκθεση.
 

Το μεγαλύτερο αεροπορικό θρίλερ

Το Boeing 777 εξαφανίστηκε το 2014 την ώρα που πετούσε προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ, ενώ είχε 239 επιβαίνοντες.

Η αναζήτηση του αεροσκάφους, στην οποία συμμετείχε η Αυστραλία, η Κίνα και η Μαλαισία ανακλήθηκε τον Ιανουάριο έπειτα από 1.046 ημέρες.

Οι ερευνητές της Αυστραλίας δήλωσαν ότι είναι «βαθιά λυπημένοι» που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το αεροσκάφος. «Παρά τις εξαιρετικές προσπάθειες εκατοντάδων ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα από όλο τον κόσμο, το αεροσκάφος δεν βρέθηκε», τόνισαν.

Η τελική τους έκθεση επανέλαβε εκτιμήσεις από τον Δεκέμβριο και τον Απρίλιο του 2017, ότι δηλαδή το Boeing 777 ήταν πιθανότατα βυθισμένο στα 25.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα βόρεια της προηγούμενης ζώνης αναζήτησης στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Το 2015 και το 2016, ύποπτα συντρίμμια από την MH370 ξεβράστηκαν σε νησιά του Ινδικού Ωκεανού και της ανατολικής ακτής της Αφρικής.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση δήλωσε ότι θα επαναλάβει την έρευνα μόνο αν υπάρξουν νέα «αξιόπιστα» αποδεικτικά στοιχεία ενώ η μαλαισιανή κυβέρνηση συνεχίζει να διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε η εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/303802-THriler-dichos-telos-Adianoeto-mysterio-e-exaphanise-tes-pteses-ME370 ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...