Θραύση κάνει στις ΗΠΑ το «στήθος της μιας βραδιάς»

Παρασκευή 10/06/2016 – 21:13breasttogoΔιχασμένη είναι η επιστημονική κοινότητα για τη νέα μόδα που σαρώνει στις ΗΠΑ, όπου μία γυναίκα μπορεί να αποκτήσει το στήθος που ονειρεύεται μόνο για ένα βράδυ, με ενέσεις θαλασσινού νερού.
Σύμφωνα με τους New York Times, η αμφιλεγόμενη μέθοδος εφαρμόστηκε αρχικά από τον γιατρό Νόρμαν Ρόου στο Μανχάτταν. Επέτρεπε στις γυναίκες που ήθελαν να μεγαλώσουν το στήθος τους να κάνουν μια πρόβα, μια δοκιμή για λίγες ώρες. Από τότε, χιλιάδες γυναίκες, είτε για ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο, είτε για μια εξαιρετική περίσταση, προστρέχουν σε αυτή τη λύση.
 Τα ενέσιμα προϊόντα στοιχίζουν περίπου 3.500 δολάρια και προσφέρουν ένα ονειρεμένο στήθος για 24 ώρες. Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η ταχύτατη αύξηση του στήθους, ενώ τα μειονεκτήματά της είναι δύο.
Πρώτον, το στήθος αρχίζει και ξεφουσκώνει σε λίγες ώρες αφότου «πρηστεί» και δεύτερον, παραμονεύει ο κίνδυνος για παρενέργειες στην περιοχή του μαστού.
Η διαδικασία διαρκεί συνολικά είκοσι λεπτά. Ο γιατρός αρχικά αναισθητοποιεί την θηλή κάνοντας μία ένεση. Το στήθος λαμβάνει το επιθυμητό μέγεθος χωρίς νυστέρι με την έγχυση αλατούχου διαλύματος σε διάφορα σημεία του μαστού έως ότου λάβει το επιθυμητό μέγεθος.
Ωστόσο, πολλοί γιατροί είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί. Ο πρόεδρος της αμερικανικής ένωσης χειρούργων αισθητικών, ο γιατρός Μάικλ Εντουαρντς, προειδοποιεί: «Δεν πρόκειται για επεμβατική πρακτική, αλλά για μια επέμβαση που τραβάει το δέρμα. Αλλάζοντας τον όγκο του στήθους, αυτό μπορεί να καταλήξει σε χαλάρωση». Να προκληθεί, δηλαδή, το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.
 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...