Θ.Κατερινόπουλος: Οι 18αρηδες πρέπει να ψηφίσουν.

Το πρώτο τηλεοπτικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει τον Πρωθυπουργό να συνομιλεί με νεολαίους. Την ίδια στιγμή η ίδια κυβέρνηση τους στερεί το δικαίωμα της ψήφου, της συμμετοχής τους στα κοινά και στη λήψη αποφάσεων για θέματα που αφορούν αυτές τις ηλικιακές ομάδες. Τι άλλο εκτός από υποκρισία μπορεί να σηματοδοτήσει αυτή η διαφήμιση;
Είναι φανερό ότι η μη συμμετοχή όσων έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος ηλικίας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, παρά τη ρητή πρόβλεψη του Νόμου και παρά τη προτροπή του συνηγόρου του πολίτη να ψηφίσουν προτείνοντας δύο εναλλακτικές λύσεις, τι άλλο μπορεί να υποδεικνύει, παρά μόνο τον φόβο και τον τρόμο της κυβέρνησης απέναντι στη βούληση αυτών των παιδιών. Ξέρουν πολύ καλά ότι η νεολαία, χωρίς εξαρτήσεις του παρελθόντος αν είχε την δυνατότητα ψήφου θα καταψήφιζε τις πολιτικές της λιτότητας.
Είναι προφανές ότι οι κυβερνώντες φοβούνται την καταψήφισή τους από τους νέους που αρνούνται να παραδώσουν το μέλλον τους στις πολιτικές λιτότητας, την ανεργία, την μίζερη καθημερινότητα.
Το Υπουργείο Εσωτερικών πρέπει να δώσει άμεσα λύση ώστε οι 18άρηδες να μπορέσουν να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους στις κάλπες.
Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι και αδρανείς στα αιτήματα της νέας γενιάς.


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...