Θ. Πάγκαλος: Θα ψηφίσω Σαμαρά στις ευρωεκλογές

Θ. Πάγκαλος: Θα ψηφίσω Σαμαρά στις ευρωεκλογές
Βολές εξαπέλυσε τόσο κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλου, όσο και κατά του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ τους ο Θεόδωρος Πάγκαλος την Τρίτη.
Ο πρώην υπουργός παρατηρώντας, δε, ότι έχει φοβερή αδυναμία ποιον να ψηφίσει στις ευρωεκλογές σημείωσε: «Έτσι μου ‘ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας. Δεν είμαι από αυτούς που θα μπουν στο παραβάν και θα πουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚος και θα ψηφίσω… χραπ!»

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Θ.Πάγκαλος αναφέρθηκε στην ιστορία της σχέσης Παπανδρέου – Βενιζέλου λέγοντας:

«Ο κ. Παπανδρέου εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από μία υιοθεσία την οποία έκανε ο κ. Σημίτης που του έδωσε το δαχτυλίδι. Έτσι, είχε δύο δαχτυλίδια. Το πρώτο ήταν το κληρονομικό, του Ανδρέα, και το δεύτερο αυτό που του έδωσε ο κ. Σημίτης. Αυτομάτως ήταν σίγουρο ότι μετά από αυτό θα εκλεγεί και δεν υπήρχε δυνατότητα να υπάρξει άλλος, σοβαρός υποψήφιος.

»Ο κ. Βενιζέλος ήταν ο φυσικός διάδοχος του κ. Παπανδρέου. Τον ανέδειξε ο κ. Παπανδρέου, τον έκανε υπουργό Οικονομικών και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και έκανε προσπάθεια να εξασφαλίσει την ουδετερότητά του, διότι ήταν γνωστό ότι ο κ. Βενιζέλος είχε τη φιλοδοξία να καταλάβει τη θέση του Παπανδρέου. Και έκανε όλα τα λάθη που μπορούσε να κάνει ένας άνθρωπος σ’ αυτή τη θέση. Έκανε το στέλεχος της κυβέρνησης που δεν μιλάει για το ΠΑΣΟΚ και στη Βουλή η ομάδα του είχε λυσσάξει!

»Ορισμένοι βουλευτές του είχαν λυσσάξει και ήταν οι χειρότεροι εχθροί του Παπανδρέου, οι οποίοι από το πρωί μέχρι το βράδυ τον λοιδορούσαν, τον συκοφαντούσαν και τον υπονόμευαν και έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το ένα ή το άλλο. Αυτά ο κ. Παπανδρέου τα ήξερε και έπρεπε έγκαιρα να αντιδράσει. Δεν το έκανε και έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο, διότι δεν έπεσε, τον έριξαν.

»Και τον έριξαν οι ψήφοι της ομάδας Βενιζέλου, οι οποίες αρκούσαν για να μην έχει πλέον την πολιτική δυνατότητα ο κ. Παπανδρέου να ψηφίσει τη διαμόρφωση της πολιτικής του, όπως διαμορφώθηκε μέσα στην κρίση, και στη συνέχεια πήγε στη γελοία, κατά τη γνώμη μου, επιλογή του δημοψηφίσματος, την οποία πήγε να επικυρώσει η ΕΕ, με αποτέλεσμα να δεχθεί ταπεινώσεις και προσβολές, αν και έπρεπε να ξέρει από την πείρα του στο ΥΠΕΞ ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ποτέ τα δημοψηφίσματα για έναν πολύ απλό λόγο: ότι μπορεί ο κόσμος να ψηφίσει αγανακτισμένα ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο ανάποδα, π.χ. για λόγους εσωτερικούς».

Ο Θ.Πάγκαλος άφησε αιχμές για τη στάση του Γ.Παπανδρέου κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, λέγοντας:

«Η πολιτική Σαμαρά είναι η συνέχιση της πολιτικής Παπανδρέου. Και γι’ αυτό οφείλονται στον κ. Παπανδρέου και οι κριτικές και η αναγνώριση, διότι αυτός έβγαλε το φίδι από την τρύπα. (Δεν έπρεπε να καταψηφίσει) διότι αυτό μπορούσαν να το κάνουν όλοι και τότε το πολυνομοσχέδιο δεν θα είχε περάσει και θα ήμασταν σε πολύ μεγάλη σύγχυση.

»Το ότι γίνεται συζήτηση, είναι άξιο για τον ηγέτη μιας τέτοιας παράταξης; Διότι υπήρξε ηγέτης και πρωθυπουργός. Αυτό θα έκανε ο Ανδρέας, θα περίμενε να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για να κάνει το κομμάτι του; Αυτές είναι πολιτικές Τσίπρα, πολιτικές ενός ανεύθυνου ατόμου. Είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Παπανδρέου. Έχει ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα συμμετοχής στην πολιτική ζωή με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα έκανε μεγάλη ζημιά στον εαυτό του. Αυτοχειριάζεται…»

Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε χυδαιότητα το καρφί του Ευ.Βενιζέλου για τον Γ.Παπανδρέου, ότι έχει «μεγάλες εκκρεμότητες».

«Αυτό που είπε ο κ. Βενιζέλος ήταν η χυδαιότητα που μπορούσε να παραλείψει, διότι όταν μιλάει για εκκρεμότητες, το μυαλό όλων πηγαίνει σε οικονομικές εκκρεμότητες. Δεν έπρεπε… Δεν υπάρχει άνθρωπος που έχει ασκήσει εξουσία και να μην έχει εκκρεμότητες. Ο κ. Καραμανλής δεν έχει εκκρεμότητες; Δεν ήταν κολλητός του κ. Ρουσόπουλου που έχει και αυτός εκκρεμότητες; Όλοι το ξέρουν.

»Όλα αυτά, λοιπόν, δείχνουν την εκχυδαιότητα δύο προσώπων να εξασφαλίσουν το μέλλον αυτής της παράταξης. Δηλαδή, έχουμε έναν πρώην ηγέτη και πρωθυπουργό με αυτά που κάνει και τον αποξενώνουν από την κοινή γνώμη και από την άλλη πλευρά έναν νυν ηγέτη και εκπρόσωπο που δείχνει μικρότητα και κακότητα. Δεν είναι η πρώτη φορά… Και δεν πιστεύω π.χ. ότι με μένα έγιναν αυτά χωρίς την έγκρισή του.

»Χωρίς να έχω κάνει κάτι, παρακολουθώ κάποιους να κραυγάζουν και στη δημιουργία τις Ελιάς να μην με καλούν, διότι θεώρησαν ότι δεν είμαι σπουδαίο πρόσωπο γι’ αυτό, και μετά βγαίνει ο διάδοχος του κ. Βενιζέλου, ο μέγας Κουκουλόπουλος, και με περνάει γενεές δεκατέσσερις γιατί δεν πήγα. Λέω ότι δεν κλήθηκα και μετά βγαίνει και με ξαναβρίζει. Ξεπερνά κάθε όριο χυδαιότητας».

«Μου ‘ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά»

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει στις ευρωεκλογές, ο κ. Πάγκαλος ανέφερε:

«Έχω μια φοβερή αδυναμία… Να ψηφίσω Κουβέλη, ο οποίος μαδάει το μουστάκι του; Τον Βενιζέλο με τον Παπανδρέου, με τη χυδαιότητα και αμφισβήτηση και τη μορφή πολυδιάσπασης του χώρου της Ελιάς; Ή τον Θεοδωράκη που το κόμμα του είναι υπό διαμόρφωση και δεν ξέρουμε τι θα βγει;

»Έτσι μου’ ρχεται στο κάτω-κάτω της γραφής να ψηφίσω Σαμαρά, για να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα και την πορεία της χώρας. Δεν είμαι από αυτούς που θα μπουν στο παραβάν και θα πουν ότι είμαι ΠΑΣΟΚος και θα ψηφίσω… χραπ! Δεν το κάνω αυτό…

»Τι είναι το ευχερέστερο και πιο αποτελεσματικό και έγκυρο που μπορώ να κάνω; Αν συνεχίσουμε έτσι; Να καθίσω να παίρνω θέση επί διαφωνίας Σαμαρά και Βενιζέλου;»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...