Θ.Παπαθανάσης :10ος Άξονας : Διαβίωση Πολίτη – Καθημερινότητα

 

Διανύουμε μια ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο, με προβλήματα μεγάλα και πιεστικά. Σε μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων σε όλο το φάσμα των ανθρώπινων δράσεων, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να συντονίζει τα βήματα της με όλες αυτές τις εξελίξεις για να συμβάλλει στην ανάπτυξη και να παρέχει τα επίπεδα διαβίωσης που επιβάλλει η πραγματικότητα σήμερα αλλά και αξιώνουν οι πολίτες.

Όσο η κοινωνία θα βρίσκεται σε κρίση, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υποχρεωμένη να αναλαμβάνει αποτελεσματική κοινωνική δράση. Να βρίσκεται δίπλα στους δημότες και στα προβλήματά τους, με μια νέα, διαφορετική αντίληψη συλλογικής ευθύνης και αλληλοβοήθειας.

Ζούμε σε έναν τόπο όμορφο και θέλουμε να τον αναδείξουμε. Θέλουμε μια διαχείριση των κοινών με εντιμότητα και διαφάνεια και συγχρόνως ένα σχέδιο που θα ανοίγει τον ορίζοντα του τόπου μας και θα δημιουργεί ελπίδα για το μέλλον του.

 

1.     Προσπελασιμότητα και κινητικότητα

–        Δημόσιες   μεταφορές,  προσιτές,   οργανωμένες   και λειτουργικές, με ασφάλεια χρηστών και εργαζομένων.

–        Ενθάρρυνση    εναλλακτικών  και   ήπιων   τρόπων μεταφοράς και αντίστοιχων υποδομών (ποδήλατο, πεζόδρομοι, οχήματα χαμηλής κατανάλωσης).

    Ολοκληρωμένη στρατηγική μεταφορών.

  Βιώσιμη αστική κινητικότητα, που μεταφράζεται σε βέλτιστη χρήση των υποδομών μεταφοράς, συνεργασία και χρήση λιγότερο ρυπογόνων μέσων.

    Σχεδιασμός φιλικός προς τα άτομα χωρίς αυτοκίνητο (ηλικιωμένοι, νέοι, ΑΜΕΑ)

 

  1.    Αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών.

    Υπηρεσίες σύγχρονες, αποτελεσματικές, προσβάσιμες στον πολίτη συμβατικά και ηλεκτρονικά.

–       Επαρκή και ποιοτική υγειονομική περίθαλψη.

–       Δημιουργία πλέγματος κοινωνικών παροχών.

–       Δυνατότητα για επαγγελματική κατάρτιση.

–       Εγκατάσταση     υπηρεσιών    σε     υποβαθμισμένες περιοχές.

 

  1.    Περιβάλλον.

   Συντονισμός   των   χωροταξικών   πολιτικών,   των επενδύσεων και των δράσεων για τη διαχείριση προβλημάτων με

    Διαχείριση του κυκλοφοριακού με στόχο τη βελτίωση της   ποιότητας   ζωής (ανθρώπινες   πόλεις)   και   την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας.

      Επενδύσεις για    αύξηση του πρασίνου, προώθηση βιοδιασπώμενων συσκευασιών, διασφάλιση της ποιότητας του  αέρα, τη  διαχείριση αποβλήτων, τη  μείωση του θορύβου κλπ.

–      Ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών

–      Στροφή προς τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

4. Πολιτισμός

     Ανάπτυξη υποδομών προσαρμοσμένων στις ανάγκες και δυνατότητες κάθε περιοχής ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά   της    (πολιτιστικά   κέντρα,    μουσεία, βιβλιοθήκες κ.τ.λ.)

     Πρόγραμμα   πολιτιστικών  δραστηριοτήτων  που   θα απευθύνεται στο σύνολο του πληθυσμού.

 

Προτεραιότητα στα τοπικά διαμερίσματα της Ναυπακτίας: Το πρόγραμμά μας περιλαμβάνει σαφή ιεράρχηση των αναγκών μετά από συνελεύσεις σε κάθε τοπικό διαμέρισμα. Σε κάθε  συνέλευση θα υπάρχει λογοδοσία για το τι έγινε ή τι δεν έγινε την προηγούμενη χρονιά σε κάθε χωριό. Οι πρόεδροι κάθε τοπικής κοινότητας θα καλούνται σε συμβούλιο όλοι μαζί για να χαράζουν και αυτοί μαζί με την δημοτική αρχή, τον σχεδιασμό των έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται κατά την άποψή τους, συνολικά όμως και όχι αποσπασματικά, αναφορικά με σημαντικά έργα που βοηθούν την ανάπτυξη της περιοχής σε κάθε τομέα.

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

YPODOMES

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...