Θ.Παπαθανάσης : 4ος Άξονας : Περιβάλλον – Ενέργεια

Η φροντίδα των χώρων πρασίνου και ελεύθερων χώρων
επιτυγχάνεται μόνο μέσα από συστηματικές και οργανωμένες προσπάθειες του Δήμου. Κάτι που δεν έγινε τόσα χρόνια.
Πολλές περιοχές της Ναυπακτίας παραμένουν τραγικά υποβαθμισμένες, με συνθήκες καθημερινότητας που προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια των κατοίκων τους. Η έλλειψη παιδικών χαρών, τα κατεστραμμένα και παραμελημένα οικόπεδα, πλατείες και πεζοδρόμια, το έλλειμα στην καθαριότητα δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών. Πρέπει να ληφθούν αποτελεσματικά μέτρα και πρέπει να ληφθούν τώρα! Εμείς καταθέτουμε την πρότασή μας για την αναγέννηση της Ναυπακτίας. Εμείς ανεχθήκαμε την καταστροφή του τόπου μας εμείς πρέπει να την ξαναφτιάξουμε.
Το όραμά μας για τη Ναυπακτία είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου, λειτουργικού και ανθρώπινου δήμου, κέντρο ανάπτυξης και πολιτισμού.
Οραματιζόμαστε να μεταμορφώσουμε τη Ναυπακτία σε περιβαλλοντικό πνεύμονα της Δυτικής Ελλάδας. Ονειρευόμαστε τη Ναυπακτία του μέλλοντος.
Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της καθημερινής λειτουργίας της πόλης. Αντιμετωπίζουμε τα βασικά προβλήματα της καθημερινότητας με σχέδιο, συστηματική οργάνωση, αποφασιστικότητα και προοπτική.
Κύρια επιδίωξή μας είναι η βελτίωση των βασικών υποδομών, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η ιδιαιτερότητα της κάθε περιοχής και να εξομαλύνονται οι ανισότητες ανάμεσα στις δημοτικές ενότητες.
Στο στρατηγικό μας σχέδιο κυριαρχεί ξεχωριστά η μέριμνα για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής μας:
• Διαμορφώνουμε δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων.
• Επανασχεδιάζουμε το σύστημα και τη δομή της υπηρεσίας καθαριότητας, με σκοπό τόσο τη βελτίωση της αποδοτικότητας όσο και την εξοικονόμηση πόρων.
• Αξιοποιούμε τις σύγχρονες τεχνολογίες και αναμορφώνουμε δραστικά τους μηχανισμούς συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.
• Εκπονούμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα βελτίωσης, επέκτασης και δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων.
• Ενισχύουμε τον σχολικό – μαζικό αθλητισμό.
Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι την προηγούμενη τετραετία, έγιναν πράξη και τα μόνα έργα που αφορούν στο περιβάλλον. Ξεκίνησε να λειτουργεί η ανακύκλωση, η οποία στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε από την επόμενη δημοτική αρχή και έτσι δεν εξελίχθηκε όπως θα έπρεπε. Εγκαινιάσθηκε ο ΧΥΤΑ, συνεχίσθηκε το τεράστιο έργο αποχέτευσης της πόλης και δρομολογήθηκε η αναβάθμιση και η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού. Επίσης ολοκληρώθηκε το έργο ύδρευσης μέσα από το οποίο δόθηκε πόσιμο νερό στα τοπικά διαμερίσματα Αφροξιλιάς, Μαμουλάδας, Βομβοκούς και δρομολογήθηκε η οριστική λύση για την υδροδότηση των δυτικών περιοχών της πόλης της Ναυπάκτου κάτι το οποίο δυστυχώς δεν προχώρησε από την επόμενη δημοτική αρχή και έτσι το πρόβλημα παραμένει. Ακόμη αντικαταστάθηκαν τουλάχιστον 3 χλμ αμυαντοσωλήνες που αποτελούσαν κίνδυνο για την υγεία των πολιτών. Τέλος, τοποθετήθηκαν στις παραλίες της Ναυπακτίας οι γαλάζιες σημαίες γεγονός πολύ σημαντικό για τον τουρισμό της Ναυπάκτου.

Σημαντικό κομμάτι για την τόνωση της οικονομίας των τοπικών διαμερισμάτων αποτελεί και η ανταποδοτικότητα των πόρων από τα αιολικά πάρκα κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πράξη.

Οι δημοτικές εκλογές είναι ένα ορόσημο για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας και αποτελούν ώρα ευθύνης για όλους μας. Οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, μακριά από διλήμματα, διαχωριστικές γραμμές και πολιτικές αγκυλώσεις.
Εμείς γνωρίζουμε το καθήκον μας. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, να δώσουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και τους ανθρώπους της. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

unnamed (4) unnamed (5)



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...