Θ.Παπαθανάσης: 6ος Άξονας : Επιχειρηματικότητα – Οικονομική Ανάπτυξη – Τουρισμός

Η  επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός είναι το σημαντικό όχημα για την οικονομική ανάπτυξη της Ναυπάκτου. Θα χρησιμοποιήσουμε πόρους του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τους φορείς για να αναπτυχθούν υποδομές στήριξης νέων επιχειρήσεων. Δουλεύουμε μεθοδικά ώστε η Ναυπακτία να αποτελέσει κεντρικό τουριστικό προορισμό με προφανή οφέλη για όλους.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα τοπικά προϊόντα, τις τοπικές επιχειρήσεις, την τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση.

Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό παραγωγικό ιστό και τον τοπικό πρωτογενή τομέα. Πρέπει να ξαναβρούν την θέση, που τους ταιριάζει, και να νοιώθουν περήφανοι οι αγρότες, οι ψαράδες, οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι παραγωγοί πλούτου και προϊόντων.

Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία νέων, βιώσιμων θέσεων εργασίας.

Μέσα από την υποστήριξη της μεταποίησης τοπικών προϊόντων θα συμβάλλουμε στην αύξηση του τζίρου των ντόπιων επιχειρήσεων και της αγοράς.

Ξεχωριστά αντιμετωπίζουμε την προσπάθεια να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις στο δήμο μας.

Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα το κάνουμε με επιμονή και μεθοδικότητα.

Για να κάνουμε πράξη τους στόχους του σχεδίου δράσης μας, θα συνεργαστούμε με τους φορείς όλης της τοπικής κοινωνίας με την οικοδόμηση μιας ισχυρής συμφωνίας, μιας ισχυρής δέσμευσης για να μπει ο τόπος μας σε μια νέα πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Η κρισιμότερη προϋπόθεση για να μπει ο Δήμος σε μια νέα τροχιά είναι η εξασφάλιση πόρων και κυρίως η δημιουργία μονίμων πηγών εσόδων. Θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατή πηγή, χωρίς όμως νέες επιβαρύνσεις των δημοτών.

Γνωρίζουμε καλά τον τρόπο, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε το νέο ΕΣΠΑ κι άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία υπάρχουν για την αυτοδιοίκηση. Είναι στην πρόθεσή μας να διεκδικήσουμε κάθε ευρώ, που ανήκει στους δημότες της Ναυπακτίας και σήμερα χάνεται, όπως και να διεκδικήσουμε νέα έσοδα για το Δήμο μέσα από την αξιοποίηση του τοπικού πλούτου και της ακίνητης δημοτικής περιουσίας.

Όσον αφορά στην τουριστική υποδομή, είναι γνωστό ότι ο τόπος μας αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών. Οι μαγευτικές παραλίες της Ναυπακτίας  μπορούν να αποτελέσουν κύριο προορισμό, όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να απολαύσει αυτή την  φυσική ομορφιά. Ενώ η ορεινή Ναυπακτία έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού και χρειάζεται στήριξη με υποδομές και πρόγραμμα.

Ο τουρισμός μπορεί να λειτουργήσει ως ο μοχλός ανάπτυξης ολόκληρης της περιοχής της Ναυπακτίας μιας και μπορεί να παρασύρει την ανάπτυξη όλων των παραγωγικών τομέων του Δήμου.

Γι’ αυτό τον λόγο είναι αναγκαία η δημιουργία έργων υποδομής, τα οποία θα διασφαλίζουν την περιβαλλοντική προστασία και θα καθιστούν άνετη και ευχάριστη την διαμονή των επισκεπτών.

Τα περιθώρια ανάπτυξης της επισκεψιμότητας του Δήμου μας είναι μεγάλα. Θα εστιάσουμε στις δυνατότητες αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου, της ενδοχώρας και βέβαια του εναλλακτικού τουρισμού.

Κυρίαρχο μέλημα μας είναι να δημιουργηθούν νέες επισκέψιμες περιοχές τα οποία θα αποτελούν εναλλακτικούς προορισμούς.

Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου όλο το χρόνο αποτελεί για μας στρατηγικό στόχο.

Επίσης σε αυτή την κατεύθυνση ο θεσμός του Καλλικράτη, με το νέο θεσμικό πλαίσιο που έχει εισάγει, ενισχύει τις δυνατότητες  του Δήμου, δίνοντας πολλές αρμοδιότητες οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή για να δοθεί βάρος στην ποιότητα των υπηρεσιών του τουριστικού προϊόντος.

Άλλωστε μελανό σημείο αυτής της θητείας αποτελεί το ΞΕΝΙΑ όπου ενώ υπήρχε έτοιμος επενδυτής, ύστερα από Διεθνή διαγωνισμό, η Δημοτική Αρχή κατάφερε να «εκδιώξει» τον επενδυτή και να αφήσει το ΞΕΝΙΑ σε αυτή την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Εξάλλου στην ίδια τραγική κατάσταση βρίσκονται και  τα Λουτρά Στάχτης στην Πυλλήνη ύστερα από 12 χρόνια θητείας  του κ. Μπουλέ.

Το κύριο συστατικό όμως του αναπτυξιακού σχεδίου μας και το κλειδί της επιτυχίας μας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της Ναυπακτίας. Πιστεύουμε στους δημότες μας και στις δυνατότητες τους. Η περιοχή μας όμως μαστίζεται από αφαίμαξη νέων ανθρώπων. Τα χωριά μας γερνούν. Είμαστε υποχρεωμένοι αν θέλουμε να πετύχουμε να σταματήσουμε την ερημοποίηση της υπαίθρου με τη συγκράτηση και επιστροφή των νέων στην περιοχή τους. Αυτό θα επιτευχθεί μόνο αν υπάρξουν οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία σταθερής οικονομικής σχέσης με τον τόπο τους. Αυτός είναι και ο στόχος μας. Τον οποίο θα κάνουμε πράξη από τη επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...