Θ. Παπαθανάσης :8ος Άξονας: Εκπαίδευση – Τεχνολογία

 

Αποφασίσαμε στο έργο της ζωής της δικής μας και των παιδιών μας να γίνουμε ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ. Μια απόφαση που βγήκε, μέσα από την καταγραφή των προβλημάτων, σε όλους τους τομείς. Ένας από αυτούς είναι και ο χώρος της εκπαίδευσης. Δυστυχώς,  η κατάσταση που διαπιστώσαμε ότι επικρατεί στις σχολικές κτιριακές εγκαταστάσεις είναι αποκαρδιωτική.

Φροντίσαμε να εξασφαλίσουμε τα κονδύλια  για την κατασκευή του  ειδικού σχολείου Νηπιαγωγείου – Δημοτικού στο Λυγιά Ναυπακτίας. Ένα σημαντικό έργο, ένα όνειρο ζωής για γονείς και μαθητές, άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Με βαθιά θλίψη διαπιστώσαμε ότι το έργο αυτό έχει μείνει ακόμη στα μπετά. Κανείς δεν φρόντισε από εκεί και πέρα να εξασφαλισθούν τα χρήματα  για να ολοκληρωθεί αυτό το σχολείο που είναι τόσο απαραίτητο για τον τόπο μας.  Αποτελεί προτεραιότητα για εμάς, η ολοκληρωσή του και η παραδοσή του στους μαθητές, στους γονείς  αλλά και στους εκπαιδευτικούς που δίνουν τον δικό τους αγώνα καθημερινά.

Ένα χρόνο μετά την κατεδάφιση μέρους του σχολικού κτιρίου για την επισκευή του, το μόνο που διαπιστώνει κανείς στο ΕΠΑΛ Ναυπακτίας, είναι ότι δεν έχει προχωρήσει καμία εργασία.  Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής, για τα σχολικά κτίρια της περιοχής,  δεν έχει όρια.  Το ΕΠΑΛ Ναυπακτίας, είναι ένα σχολείο που στεγάζει έναν μεγάλο αριθμό μαθητών, την στιγμή που τα προβλήματα στην υποδομή είναι τεράστια.

Δεσμευόμαστε για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με έγκαιρη χορήγηση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για συντήρηση, θέρμανση και λοιπές ανάγκες.

Στο Δήμο που με την ψήφο των πολιτών θα γίνουμε Δημοτική Αρχή δεν θα υπάρξει σχολείο χωρίς πετρέλαιο, το χειμώνα χωρίς τις υλικές προϋποθέσεις για να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια.

Εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών με επαρκές και εξειδικευμένο προσωπικό για όλα τα παιδιά των συμπολιτών μας που τους έχουν ανάγκη.

Είναι αδιανόητο να μην έχει εξασφαλιστεί μέσω ΕΣΠΑ κανένα κτίριο για τη σχολική στέγη, την στιγμή που άλλοι δήμοι έχουν καταφέρει να αποκτήσουν δύο και τρία σχολικά κτίρια.

Τεχνολογία:

Η Ηλεκτρονική διακυβέρνηση αποτελεί την εγγύηση διαφάνειας και σύγχρονης λειτουργίας του δήμου Ναυπακτίας. Κεντρική φιλοσοφία είναι η χρήση ανοικτών δεδομένων και ανοικτού λογισμικού, προσβάσιμα και αξιοποιήσιμα σε όλους.  Βάζουμε τον δημότη στον πυρήνα του πληροφοριακού μας συστήματος δινοντάς του την δυνατότητα να μπορεί από το διαδίκτυο να έχει την πλήρη εικόνα της σχέσης του με το δήμο. Επεκτείνουμε καθολικά την αυτεπάγγελτη αναζήτηση πιστοποιητικών , ενώ παράλληλα αναβαθμίζουμε τα Σημεία Εξυπηρέτησης του Δημότη αναδεικνύοντάς τα σε μοναδικό σημείο συναλλαγής με το δήμο.

Δεν θέλουμε ένα δήμο δύο ταχυτήτων. Δεν θέλουμε πολίτες δύο κατηγοριών. Κάθε δημοτικό διαμέρισμα, κάθε περιοχή πρέπει να είναι ισότιμα προς την πόλη και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Δεν αποδεχόμαστε τη λογική του Δήμου – διαχειριστή προβλημάτων, αλλά δημιουργούμε το νέο Δήμο Ναυπακτίας, που αποτελεί πυλώνα για την τοπική ανάπτυξη και σύμμαχο του πολίτη.

 

Ενώνουμε τα κοινά μας οράματα, τη δημιουργικότητα και την αγάπη για την πόλη που ζούμε και πορευόμαστε σε ένα κοινό βηματισμό.

Μοναδική μας επιδίωξη το καλό της πόλης. Αντίπαλός μας τα προβλήματα.

Η προσπάθεια είναι συλλογική. Η πορεία για την επίτευξη του σκοπού, δύσκολη.

Με θέληση και αποφασιστικότητα, με στρατηγικό σχέδιο, ώριμο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο, και κυρίως με τη δική σας συμμετοχή, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γιατί η πόλη μας έχει δυνατότητες και πλεονεκτήματα. Γιατί η πόλη μας και οι άνθρωποί της αξίζουν τα καλύτερα. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ!

 

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...